Denne høsten finnes det ingen gode grunner til å holde seg unna Risør Jazzklubb. For de presenterer et program hvor det er noe for de fleste.

Tekst og foto: Tore Myrberg

I sitt tredje år på Risør Hotel har Risør Jazzklubb tatt en viktig beslutning. Den skal både gjøre det bedre for publikum og enklere klubben å arrangere konsert.

– Vi er så fornøyd med stedet at vi bygger en fast scene. Da blir det mindre rigging når vi holder konserter, og også en bedre totalløsning. Og scenen skal stå klar førstkommende fredag, forteller Jon Gløersen.

Åpner sterkt

Denne fredagen går nemlig startskuddet for en imponerende jazzhøst i Risør. Først ut er Espen Eriksen trio, som har fått med seg ingen ringere enn Andy Sheppard.

– Andy Sheppard er verdenskjent, og en av Europas mest populære mainstream saxofonister. Han har blant annet lagd noen veldig interessant coverversjoner av kjente låter, sier Gløersen.

Det bør bli et tidlig høydepunkt blant konsertene, for Sheppard skal spille sammen med Espen Eriksen trio. Det er en trio bestående av Espen Eriksen, Lars Tormod Jenset og Andreas Bye.

– De har vært her to ganger før, men det er første gangen med Andy. Dette er en konsert som er lett tilgjengelig, og en fin inngang for folk som lurer på hva vi driver med. En god konsert å besøke Risør Jazzklubb på.

Samarbeid med Sørnorsk Jazzsenter

Ikke mindre enn seks konserter står på høstprogrammet, og etter en lett tilgjengelig åpning, blir det mer moderne i oktoberkonserten. Det skal Ellen Andrea Wang, Jan Audun Baar, Jonas Kilmork Vemøy og Harlad Lassen sørge for.

– «Pixel» er en ung og fremadstormende gruppe som er har et hardt og atletisk uttrykk. Gruppa består av høyt utdannede folk som har det gøy sammen, sier Gløersen.

Tredje konsert for høsten er et samarbeid hvor Sørnorsk Jazzsenter bidrar økonomisk. En støtte Risør Jazzklubb setter stor pris på.

– Vi er over 150 medlemmer, hvor kontingenten er en sikkerhet i bunn for økonomien. I tillegg har vi tre konserter i året hvor Sørnorsk Jazzsenter er en viktig økonomisk faktor. Denne gangen skal vi bli bedre kjent med Peggy Lee gjennom hennes låter.

Til dette har man fått på plass Majken Christiansen, Frode Kjekstad, Stig HValryg, Ove A. Billington og Hermund Nygård.

Lokalt preg

Det er imidlertid ikke bare Peggy Lee det handler om i november. Også Tvedestrands store helter, Square One, kommer på besøk til Risør Jazzklubb.

– De er jo blitt vekket til live, og dette blir den eneste konserten de gjør i Risør i høst.

Jon Gløersen har en god forklaring på hvorfor Asle Helseth, Roger Grimsland og Roy Kleven slipper til i jazzklubben.

– Vi prøver alltid også å få med litt blues og soul. Målet er å fremme jazz og annen rytmisk kvalitetsmusikk.

Mye humor og spilleglede

Også i desember blir det to konserter. Først ut er «Gammalgrass».

– Det er et skikkelig høydepunkt, og jeg booket de til trebåtfestivalen for noen år siden. Stian Carstensen, Ola Kvernberg og Ole Morten Kvernberg spiller bluegrassinspirerte låter, og er et frislipp av gale ideer. Blant annet pleier de å ta oppfordringer fra salen, og jeg hørt de spille Super Mario Bros. Så dette er også en konsert som passer for hvem som helst.

Dermed er vi igjennom de fem første konsertene. Den siste er en tradisjon som har blitt så populær at det ikke er plass nok til alle som vil inn.

– Juleshowet avslutter året som vanlig. Der vurderer vi i år å ha forhåndssalg av billetter. I fjor måtte 40 personer snu i døra, og det er ikke hyggelig for noe. Så med forhåndssalg vet i hvert fall folk at de kommer inn, sier Jon Gløersen i Risør Jazzklubb.

Her er programmet litt mer oversiktlig:

Fredag 15. september
Espen Eriksen trio med Andy Sheppard

Fredag 13. oktober
Pixel

Fredag 3. november
Peggy Lees liv i ord og toner

Fredag 17. november
Square One

Fredag 8. desember
Gammalgrass

Torsdag 28. desember
Juleshow

 

rta glass ny
risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
det-lille-hotel-booking
hjembu-hytter

SBS-2016-Lommepengekortet-600x600

spnh-profilann
atletixny
elektro