Gunnar Hurv synes det nå er en mer positivt stemning blant folk til Risør Festuke. Han er spesielt glad for at Idun IL fikk innvilget søknaden om støtte.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Det er ikke mer enn drøye to og en halv uke til Risør Festuke er i gang, og allerede første helgen skjer det store ting. NM i maraton for seniorer og veteraner arrangeres søndag 1. oktober. Samme dag er det også alt fra maraton til 5 for Risør for vanlige mosjonister og andre som ønsker å røre på seg.

– Vårt ønske er å lage en folkfest både i og utenfor løypa den søndagen. Derfor ønsker vi å få med flere som kan skape aktivitet i sentrum den dagen. Jeg vet at Risør By skal finne fram de to el-bilene som barn kan kjøre, og jeg skulle ønske vi kunne fylt Havnegata med aktiviteter. Så om noen har lyst til å bidra blir jeg glad for innspill, sier Gunnar Hurv i Risør Festuke til iRisør.no.

 På tide å melde seg på

Nærmest som vanlig, går det litt tregt med påmeldingene. Nå håper Hurv og de andre i arangørgruppa at det begynner å løsne litt mer.

– I fjor hadde vi 100 påmeldinger det siste døgnet. Sånne ting gjør det vanskeligere for oss. Derfor håper vi i år at flere er flinke til å melde seg på i forkant. Aller helst allerede nå.

Dette gjelder uansett hvilken distanse man ønsker å delta på.

– Nå har vi jo alt fra maraton og ned til til 5 for Risør. Så om man ikke vil løpe flere runder, kan man jo være med å gå en runde i maratonløypa. Så langt har vi noen titalls påmeldinger. Av disse er litt over tjue på maraton, og resten fordelt på de andre distansene. Vi håper på 300 deltakere totalt, sier Hurv.

Hyggelig stemning

Noe som gir Hurv litt ekstra håp om stor lokal deltakelse, er det han mener er en endring i hvordan folk snakker om Risør Festuke og arrangementene.

– Jeg føler det er mer positivitet i byen. Jeg må innrømme at jeg har telt på knappene om jeg burde legge ned så mange gratistimer, men nå føler jeg det er en helt annen trend. Alle snakker positivt om dette.

I tillegg kom den kommunale støtten til Idun IL som et viktig politisk signal. Bystyret ga som kjent 100 000 til idrettslaget på Søndled, som jo er de som står som arrangør av NM-arrangementene.

– Det viser at flere nå forstår ringvirkningene av at det skjer positive ting i byen, sier Hurv.

Bystyret sa enstemmig ja til 100 000

.

161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
det-lille-hotel-booking
risor-baatsenter-forslag
rta glass ny
hjembu-hytter

SBS-2016-Lommepengekortet-600x600

spnh-profilann
elektro
atletixny