Sasan Gholami rager høyest og hedder ballen i mål.

Etter fem strake kamper med tap, smakte det godt med seier for Risørs G13 i fotball. Med 8-4 mot Express to, er det vanskelig å tro at risørlaget har slitt med å finne nettmaskene tidligere i sesongen.

– Vi har hatt mange sjanser, men problemer med å score mål. Så det betyr alt å få vår første seier i 9’er-fotball, forteller trener Frank Hagane.

Spillere fra ni nasjoner

Det har vært en stor overgang for laget å komme over på større bane. For det er vesentlige regelendringer man må få med seg når man går fra 7’er- til 9’er-fotball.

– Det er litt nytt å spille med offside, og det sleit vi særlig med i de første kampene. Det at vi nå får til spillet og scorer flere mål er oppløftende før laget skal til Brande på turnering, sier Hagane.

13-årslaget til Risør Fotballklubb har blitt en sammensetting med spillere fra mange nasjoner. Spillertroppen kan vise til spillere med bakgrunn fra hele ni forskjellige land. En av dem er Sasan Gholami, som kom til Norge for ett år siden, og Risør for to måneder siden. Han scoret flere mål i onsdagens kamp, blant annet en perlehedding etter et hjørnespark.

– Fotball betyr å ha det moro, så jeg liker å spille fotball. Kan godt tenke meg å ha det som arbeid når jeg blir eldre, forteller Gholami.

God både i angrep og mål

Etter å ha gjort manns innsats i angrep, sto han i tillegg det siste kvarteret som målvakt. Både han, og målvakten til Risør tidligere i kampen, gjorde sine saker bra.

– Det betyr egentlig ikke så mye om man vinner eller taper, men det jo litt mer moro å vinne.

Det kom tydlig fram i de store smilene til hele troppen da de takket for kamp, etter endelig å ha innkassert årets første seier.

Jublende 13-åringer etter å ha vunnet kampen på Kjempesteinsmyra onsdag.
Jublende 13-åringer etter å ha vunnet kampen på Kjempesteinsmyra onsdag.