DSC_2418
Brakkene som skulle blitt flyktningmottak, blir nå i stedet næringslokaler.

NRK-brakkene som Egebo AS skulle bruke som flyktningmottak i Risør, ender nå i stedet opp som næringslokaler ved E18 på Moland industriområde. Brakkene vil bli overført til M2 Leie AS, som har samme eiere som Egebo AS.

– Vi har kjøpt en tomt av Risør kommune, og vil til høsten starte arbeidet med å sette disse opp på Moland, sier Knut Øyvind Egestad i Egebo AS til iRisør.no.

1300 kvadratmeter

Det er de hvite brakkene som vil bli brukt som næringsbygg. Til nå har disse stått lagret på Hestemyr i påvente av å komme i bruk.

– De røde brakkene er jo sovebrakker, så de skal i stedet brukes av M2 Leie AS som blant annet verksted og oppholdsrom. De hvite brakkene utgjør rundt 1300 kvadratmeter, og fraktes til Moland industriområde. Når næringsbygget står ferdig, ønsker vi å leie ut til bedrifter som trenger lavkostlokaler, sier Egestad.

Selv om tanken var å lage et flyktningmottak av brakkene da de ble hentet ned til Risør, føler ikke Egestad at de fikk et problem med hva de skulle brukes til når mottaket ble skrinlagt.

– Vi har hele tiden hatt langsiktige planer for bruken av brakkene, så vi følte det ikke som noe problem, sier Knut Øyvind Egestad.

Glad for satsingen

For næringssjef Kamilla Solheim i Risør kommune kommer ikke planene som noen overraskelse. Det var jo tross alt hun som solgte tomta til Egestads selskap. Solheim har stor tro på produktet som nå kommer på plass på Moland.

– Det har vært en dialog gjennom våren, og de har jo hatt tanker om å sette opp næringsbygg av brakkene også på andre lokasjoner. Det er en spennende tanke de setter ut i liv, og jeg tror det er flere som har behov for denne typen lokaler. Vi er jo i dialog med flere bedrifter som snuser på tomt på Moland. For noen er det for stort å kjøpte tomt og sette opp bygg. Men, det er jo opp til eieren av næringsbygget å synliggjøre seg og og sette en pris som er riktig, sier Solheim.

Næringssjefen tror ikke det er noe problem at man fra før har noe ledige lokaler i sentrum.

– Jeg tror det er forskjell på bedriftenes behov. På industriområdet på Moland vil det nok være flere bedrifter med et regionalt marked, og som har et behov for å benytte distribusjonslinjen som E18 er, sier Solheim.