Risør fikk lørdag to kretsmestere i friidrett da Anne Hjorth Arntsen (14) vant 800 meter og Veronica Aanonsen (15) vant kulestøt under kretsmesterskapet på Kristiansand stadion. I tillegg fikk Aanonsen også med seg sølv i spydkast.

– Dette var mitt første utendørsstevne i år, så jeg forventet ikke stort. Uten at jeg helt vet den offisielle tiden, målte pappa meg til 2.22. Det er i så fall ny personlig rekord med ett sekund, forteller Hjorth Arntsen.

14-åringen mener hun kunne løpt enda fortere.

– Jeg hadde ingen å kjempe mot, og løp alene inn mot mål.

friidrett-veronica
Veronica Aanonsen under spydkonkurransen lørdag.

Klarte målet

Også Veronica Aanonsen satte ny personlig rekord, noe som var målet hun satte seg før konkurransen.

– Jeg håpet på ny pers både i kule og spyd, og klarte det. I kule støtet jeg 9,40, og jeg hadde 9,27 fra før. Resultatet mitt er det sjuende beste i min aldersklasse i Norge, sier Aanonsen.

Også hun mener imidlertid at hun kan klare enda bedre.

– Teknikken har alt å si i kulestøt, og det er mye å hente der. Jeg bruker mest kraft.

Gleder seg til ny bane i Risør

Begge de to friidrettsutøverne er knyttet opp mot Tvedestrand Turn & Idrettsforening.

– Men, jeg trener like mye i Kristiansand Løpeklubb, så det kan være jeg skifter over det etter hvert, sier Anne Hjorth Arntsen.

Anne Hjorth Arntsen løp raskt i Kristiansand.
Anne Hjorth Arntsen løp raskt i Kristiansand.

Samtidig har de begge et håp om at det vil komme et friidrettsmiljø i Risør når det nå blir skikkelige løpebaner rundt den nye kunstgressbanen som bygges på Kjempesteinsmyra.

– Det gleder jeg meg ufattelig mye til. Da vil jeg få god banetrening her i Risør. For i tillegg til å trene med klubbene, er det mye egentrening.

UM neste

Med medaljene fra kretsmesterskapet vel på plass i Risør, er det Ungdomsmesterskapet som er det neste store målet for Anne og Veronica. Der blir imidlertid konkurransen langt sterkere enn i Kristiansand lørdag.

– Jeg må prøve å komme med der, for det vil bli veldig spennende. Det er kun ett sekund som skiller de aller beste i landet på 800 meter, så det er ganske jevnt, sier Hjorth Arntsen.

– Dit vil jeg også for å konkurrere, avslutter Aanonsen.