Her ved Kranvegen 64 skal det gjøres arbeid som fører til at veien er stengt i fem uker.
Her ved Kranvegen 64 skal det gjøres arbeid som fører til at veien er stengt i fem uker.

Yngvar Aanonsen ved Risør Fiskemottak er oppgitt over manglende informasjon etter at Statens Vegvesen stenger veien rundt Buvika uten å informere bedriftene i området på forhånd. Dette er nemlig eneste veien hvor lastebiler og semitrailer som leverer eller henter varer ved Fiskemottaket har lov å kjøre.

– Både informasjonsflyten og skiltingen er kritikkverdig. At de ikke tenker over at noen kan bli skadelidende synes jeg er rart, sier Aanonsen til iRisør.no.

Stengt i fem uker

Aanonsen skjønt først hva som var på gang da han på vei til butikken fredag selv så skiltet som varsler fem ukers stenging av veien. Hele mandagen jobbet han på spreng for å skaffe dispensasjon til å bruke veien på Solsiden som erstatning.

Solsiden ligger "flytende" på påler, og det er derfor ikke lov med lastebiler på strekningen ut til Holmen.
Solsiden ligger «flytende» på påler, og det er derfor ikke lov med lastebiler på strekningen ut til Holmen.

– Nå har jeg snart snakket med alle vegvesenets kontorer, og den enkelte jeg snakker med er veldig hyggelig. Men, det er vanskelig å finne noen som kan gi dispensasjon. Jeg har jo mange lastebiler som kommer med levering, slik som bryggeriet, Tine og de som leverer isopor. I tillegg har jeg store biler som kommer for å hente fisk.

Dersom arbeidet på vegen tar de fem ukene man har skiltet, betyr dette samtidig at flere, store kjøretøy må igjennom sentrum i det ferien tar til for fullt.

– Det kan bli et ordentlig kaos når alt av transport til Holmen skal gå igjennom sentrum. Og det er jo flere andre bedrifter som har behov for transport av varer og materialer som blir rammet.

Blir vanskelig

Heller ikke hos Risør Trebåtbyggeri i Buvika visste man om veistengingen før Espen Sommefelt så skiltene i dag.

– Det er klart at det vil føre til problemer for oss om vi ikke får varer inn. Siden det er så nytt har vi ikke riktig rukket å summe oss enda, sier Sommerfelt.

Andre bedrifter som også vil få problemer er blant annet Risør Sjøsenter og Lindal Hus.

Dekker til skiltene

Også for Statens Vegvesen kommer problemet med transport til bedriften litt kastet på. I løpet av ettermiddagen har man imidlertid funnet en akseptabel løsning for perioden veien skal være stengt.

– Veien ut Solsiden kan ha trafikk med biler opp til 40 tonn totalvekt, så vi kommer nå til å dekke til skiltene som viser at det er forbudt å kjøre Solsiden for lastebiler. Jeg har snakket med Aanonsen, og han sier i hvert fall de da nok er innenfor med de bilene som skal ut dit. Men, siden det jo er hus og vei som ligger på flytende grunn utover, kan vi ikke åpne for mer enn 40 tonn, sier John Geir Smeland i Statens Vegvesen Aust-Agder.

Dermed kan Yngvar Aanonsen og de andre med bedrifter i det aktuelle området trekke et lettelsens sukk.

– Jeg er veldig fornøyd med at de har funnet en løsning, og må få si at de har vært imøtekommende hele veien. Dette tror jeg løser de utfordringene vi ville fått, sier Aanonsen.