Asbjørn Larsen er klar til å arrangere årets Lionsleker på Sagjordet.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Sagjordets venner har sørget for at Sagjordet står fram i sin fineste prakt når Lions Club Risør arrangerer årets Lionsleker førstkommende fredag. Dermed er alt klart for et par timer med leker, grilling og underholdning.

– Lionslekene er et arrangement for psykisk utviklingshemmede, hvor vi hvert år samles på Sagjordet og holder forskjellige aktiviteter rundt om på området. I tillegg har vi tid til grilling, at Arnfinn Langmyr spiller og et lite gratislotteri hvor vi har en fruktkurv og hvor alle deltakerne får ett lodd hver, forteller Asbjørn Larsen, som er president i Lions Club Risør.

Gave til Sagjordet

I likhet med at arrangementet har blitt en tradisjon, har det også blitt til en vane at Lions har med seg en gave til de som holder området i orden gjennom hele sesongen.

– Vi gir 2000 kroner til Sagjordets venner, som de kan bruke på drift og vedlikehold av dette flotte området, sier Larsen.

Men, det er noe som kommer i tillegg. For alt handler i utgangspunktet om dem som tar turen for å delta i Lionslekene.

– Lions ønsker å lage et hyggelig tilbud til deltakerne, og det er som regel fra 15 til 25 som kommer. Antallet varierer i forhold til været. Så lenge det er brukbart vær, så kommer folk.

Selv om det nok er mest deltakere fra Risør, er det også lov å være med for psykisk utviklingshemmede fra andre deler av distriktet.

– Vi opplyser alltid under Vegårsheilekene i mars om vårt arrangement, sånn at de andre klubbene kan ta med seg deltakere å komme hit om de har lyst, sier Asbjørn Larsen.

Travel helg

Lions Club Risør har for øvrig nok å henge fingrene i denne helgen. For også lørdag og søndag er det ting på programmet.

– Lørdag skal vi ha dugnad for å rydde strengene i Breibukt og Myggbukt. Da er det bare medlemmer i klubben som deltar, og vi tar med oss litt grillmat og kaffe slik at det blir en hyggelig sosial aktivitet.

Denne jobben gjør de på oppdrag av kommunen.

– Vi får noen kroner fra kommunen for arbeidet, penger vi blant annet bruker på aktiviteter slik om Lionslekene.

Søndag skal klubben stå for en del praktiske ting i forbindelse med en gruppe barn fra Tallin om er på sommerleir på Risøya.

– Det er et samarbeid mellom lionsklubbene i vårt distrikt, og vi skal søndag ha gruppa med på akvariet før vi har grilling på Randvikstranda, sier Asbjørn Larsen i Lions Club Risør.