Med 18 baner som må bygges fra grunnen, måtte det en dugnad til for å få alt på plass.
Med 18 baner som må bygges fra grunnen, måtte det en dugnad til for å få alt på plass.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Denne helgen samles pilkastere fra Norge og Sverige til dyst i Norges vakreste by, og i går var det dugnad for å få alt av baner på plass. Selve Risør Open starter lørdag, men allerede i kveld er det velkomstturnering til langt på natt.

– Det er en turnering som er åpen for alle, og du ikke trenger å være medlem i noen klubb. Man må bare få meldt seg på en halvtime før turneringen starter klokken 20.30, også regner jeg med at vi er ferdig rundt klokken ett på natten, forteller Rune Norgaard i Prommens Piler.

En tradisjon

Det er nettopp Prommens Piler som arrangerer Risør Open gjennom hele helgen, og det kan bli mye å gjøre når man både er arrangør og skal delta selv i konkurransen.

– Det er bare sånn det er. Denne gangen arrangerer vi, mens andre ganger nyter vi godt av at andre står bak.

Årets Risør Open er den fjerde i rekken, så det hele begynner å bli en tradisjon. Men, det er første gangen man benytter Hødnebøbygget i Buvika til sommerdart.

– Vi holdt norgescup her i november, og det er et flott sted å spille. Derfor prøver vi å få til faste konkurranser her ute. Lokalene er åpne, og det er i tillegg plass til det antallet baner vi trenger til en slik turnering, sier Norgaard.

Det betyr mer konkret 18 baner til å betjene til sammen nærmere 70 deltakere.

– Det går i ett fra halv ti på formiddagen til langt ut på ettermiddagen for å komme igjennom.

Populært med Risør

Beliggenheten rett i vannkanten regner Norgaard de vil få positive tilbakemeldinger på.

– Spesielt fra de som kommer fra innlandet. Og da er det jo ekstra spesielt å få vist fram Risør i det gode været vi ser ut til å få. Vi har til og med innkvartert spillere på Finnøya, og lørdag kveld blir det grilling der ute.

Ved tidligere anledninger har det vært noen nysgjerrige sjeler som har stukket hodet inn for å se hva som foregår. Rune Norgaard kan fortelle at det ikke er farlig å komme helt inn.

– Dette er jo en fin anledning for de som ønsker å kunne se hva dart går ut på, og om det virker spennende kan man jo komme ned på klubbkveldene vi har jevnlig.

Så spørs det da om Prommens Piler har spillere som kan kjempe helt i toppen.

– Vi har jo hatt gode resultater å vise til i turneringer, slik som sølv til Bjørn Helge Rostad. Samtidig så er det mange gode spillere som kommer, og vi som arrangører har jo fokus på flere ting. Men, vi får se, avslutter Rune Norgaard i Prommens Piler.