bjornar
Spillende trener Bjørnar Naume fortsetter å ha fokus på utvikling framfor å lese tabeller.

Tekst og foto: Tore Myrberg

To ganger klarte Risørs A-lag å hente inn Hisøys ledelse i 5. divisjonskampen på Kjempesteinsmyra lørdag ettermiddag. Tredje gangen var det stopp, og kampen endt 2-3.

– Dette var et kjipt tap. Jeg føler vi burde vunnet og at vi gjør en bra kamp, men det blir litt lite sjanser, sier kaptein Marius Aasbø.

Langt nede på tabellen

Med tapet lørdag ligger Risør på tiendeplass av 12 lag på tabellen. I en sesong hvor det kan blir flere lag enn vanlig som rykker ned på grunn av serieomlegginger, er det en høyst utrygg plassering.

– Samtidig er det ikke langt opp. En seier, så er vi på midten av tabellen, sier Aasbø.

Spillende trener Bjørnar Naume, er på sin side ikke så opptatt av tabellen.

– Vi kommer ikke høyere på tabellen av å se på den, men må i stedet fokusere på hva vi gjør på treningene. Det handler om å fortsette å øve på det vi ønsker å få til i kamp, sier han.

Unge spillere

Det er ikke så rart at kvaliteten på kampene til Risør variere. Laget består av så mange unge spillere, at noe annet ville vært unaturlig.

– Du har sånn som Mads Tønnesøl som ikke er mer enn 15 – 16 år, og som gjør en kjempegod kamp. Eller Mathias Sørbø Eriksen som er solid hele tiden. Dette er unge spillere som har gjort seg fortjent til plassen, sier Bjørnar Naume.

Naume mener laget hele tiden utvikler seg, og at en sommer med gode treninger er nøkkelen for en god høstsesong.

– Vi satser på utvikling over tid.

Én seriekamp før ferien

Med ti kamper spilt er Risør allerede halvveis i sesongen. Nå er det 14 dager til neste seriekamp, og det kan bli et vanskelig oppgjør for de unge risørspillerne.

– Den er mot Imås, som ligger på andreplass på tabellen. De har hjemmekamp, så den kan bli tøff. Vi slo de i serieåpningen i en kamp hvor jeg ikke var med, sier Marius Aasbø.