naeringshage-2
Lokalene i 2. etasje med utsikt over mot Risør kirke og hvite trehus.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Sørlandsporten Næringshage vil lokke til seg både lokale bedrifter og turister når de åpner opp næringhagen for drop-in. For 200 kroner får man en kontorpult, printer, lunsj og et spennende miljø rundt seg for en dag. Prosjektleder Iselinn Kongsten håper tilbudet blir tatt godt i mot.

– Vi er jo en sørlandsby som feriegjester bruker hele året. Og det kan jo være at en feriegjest som har langhelg på hytta trenger et sted hvor han eller hun kan jobbe noen timer under ferien. Her vil de finne en sånn plass hvor det ligger til rette med alt av fasiliteter, forteller Kongsten.

Ment for alle

Også tidligere har man hatt muligheten til å bruke Sørlandsporten Næringshage for kortere perioder, og det er blant annet flere festivaler som benytter seg av muligheten til å ha sitt «hovedkontor» hos næringshagen mens festivalen pågår. Nå har man imidlertid mer plass en tidligere, noe som gjør at man fra næringshagens side ønsker å få ut tilbudet til flere.

– Tilbudet er ment for alle, og kan være en fleksibel kontorplass når du er i byen. Og det fine er at man jo får en pakkeløsning som gjør at man slipper å tenke på alt som vanligvis kommer i tillegg. Til og med felleslunsjen på husert er inkludert. I fjor hadde vi en dame fra Aker Solutions som satt her, så ordningen har hatt sin spede begynnelse, sier Kongsten.

Siden man nå har to store rom å bruke på drop-in, er kapasiteten fort på i hvert fall 10 til 15 arbeidsplasser.

– Vi har jo hatt dette tilbudet tidligere også, men når vi nå har frigjort et stort rom på loftet, har vi ekstra god kapasitet helt til noen eventuelt noen nye leier hele rommet.

Viktig med miljø

Både i forhold til de som kommer inn for en dag eller kort periode, og for de som kunne tenke seg en plass litt mer fast, mener Iselinn Kongsten at det er mer enn bare det praktiske som er forlokkende. For det er allerede en rekke fagmiljøer på huset.

– Vi er 16 virksomheter i Sørlandet Næringshage pr. i dag, så huset er en arena som samlokaliserer ulike bransjer. Det betyr at man får en nærhet til de miljøene som er her, og den fagkunnskapen de innehar.

Hun håper derfor flere vil bruke næringshagen som arbeidsplass framover.