Her er bortelagets målvakt omringet av risørspillere, men innlegget kommer en anelse for høyt.
Her er bortelagets målvakt omringet av risørspillere, men innlegget kommer en anelse for høyt.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Risørs guttelag i 16-årsklassen kom bakpå fra start da de tok i mot Ørn Horten 2 til kamp i Adidascup søndag ettermiddag. Etter rundt ti minutter ledet gjestene med tre mål, men da begynte Risør å rulle ball.

– Vi pleier ofte å starte litt dårlig, men fikk ballen til å gå etter hvert. Så vi greide å hente inn ledelsen til pause, forteller kaptein Mathias Sørbø Eriksen.

Han var som helhet fornøyd med kampen på Kjempsteinsmyra.

– Jeg synes vi spilte en bra kamp, og uavgjort 3-3 var helt greit.

Skal møte Våg

Dette var andre kampen i puljespillet i Adidascup for risørlaget. Den første endte med tap mot Storm, og kampen som gjenstår er mot Våg.

– De leder jo G16 i 1. divisjon her i Agder, mens vi leder 2. divisjon. Så det blir jo topp mot topp, sier Mathias med et smil.

Han synes det er morsomt å kunne delta i en cup som denne.

– Vi er med for å kunne få spilt mot litt andre lag enn til vanlig, sier Mathias Sørbø Eriksen.

Heller ikke på langskudd ville ballen i mål i andreomgangen.
Heller ikke på langskudd ville ballen i mål i andreomgangen.

Ute av turneringen

Med uavgjort hjemme mot Ørn Horten 2, har Risørs G16 ingen mulighet til å gå videre til sluttspillet i turneringen. En av lagets trenere, Lars Kjørholt, føler de likevel tar med seg mye positivt i en slik turnering.

– Sjansen til å gå videre er ikke der lengre, men vi får jo en kamp hvor vi får matchet oss mot Våg. Og i kampen i dag er det veldig positivt at vi aldri gir opp selv om vi kommer bakpå. Laget holder humøret oppe, og vi kunne fort ha vunnet, sier Kjørholt.

Heller ikke Ørn Horten 2 har mulighet til å gå videre. Det beste laget i hver pulje samt de seks beste på andreplass går til sluttspillet, og det er Våg og Storm som har mulighet til avansement. Siste kampen mellom Våg og Risør spilles på Karuss 20. juni.