Åpner opp igjen på Vegårshei

Jan Lindal (til venstre) i Lindal Gruppen AS i samtale med to av de ansatte.

 

Selv om det er sommerferie, er det noe aktivitet i lokalene på Akland.
Selv om det er sommerferie, er det noe aktivitet i lokalene på Akland.

Mens noen industribedrifter sliter, er andre i vekst. Lindal Treindustri på Akland i Risør har så stor pågang at de planlegger å åpne opp igjen gamle lokaler.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Lite tenkte nok Jan Lindal at man to år etter åpningen av store, flotte lokaler på Akland, skulle ha behov for mer kapasitet.

– Vi åpnet bygget her på Akland i 2014 og hadde produksjonen oppe å gå tidlig vår 2015. Allerede nå ser vi at vi trenger mer kapasitet. Så fra høsten av åpner vi opp ei linje igjen i de gamle lokalene på Vegårshei. Det er vi nødt til å gjøre, sier administrerende direktør Jan Lindal i Lindal Gruppen AS.

Les også: Samlet treindustri viktig for Lindal

Lang horisont

Det er god jobbing med nye ordre som gjør at kapasitetsbehovet øker. For i innspurten mot sommer kom det flere store kontrakter på plass.

– Andre bransjer sliter, det ser vi rett rundt her. For oss er det muligheter. Vi gikk nettopp til ferie med industribiten, og ser en horisont fram til neste sommerferie. I en industribedrift er det veldig spesielt, sier Lindal.

Han setter pris på at bedriften har fått et meget solid fotfeste i egen region.

– Fra vi begynte produksjonen her på Akland har det skjedd en endring. Vi har veldig mye i Agder, og grenlandsområdet i Telemark. Storentrepenørene bruker oss mye mer lokalt og de store byggmesterne bruker oss. De store jobbene skal vi levere i Grimstad, Arendal, Kristiansand og Grenland.

Også helt lokalt

I tillegg til å være leverandør til store prosjekter i regionen, kommer også de mindre prosjektene som ikke er en del av Lindal Treindustri.

– Vi bygger jo alt fra mindre eneboliger til leiligheter, men det er jo mer Lindal Hus, entrepenørbiten av oss. Treindustrien er en bedrift som går kun til proffmarkedet.

Til tross for vekst og sikrede kontrakter, vil ikke Jan Lindal si at livet for bedriften er rosenrød.

– Det er ingen ting som er rosenrødt. Det er et strengt lovverk og det er normer og regler som blir hardere og hardere. Du begynner ikke å løpe maraton uten å trene, og vi har trent i 29 år. Og det er menneskene som jeg har med meg som er limet, og som er det vi selger på. Ingen ting kommer lettvint, de som tror det de er ferdige, avslutter Jan Lindal i Lindal Gruppen AS.

lindal-bygning

risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
elektro
atletixny