Tiltalt for smugling og vold

 

En mann i 30-årene fra Risør må i september møte i Aust-Agder Tingrett etter en voldsepisode, samt for smugling og ulovlig salg av tobakk. I tillegg skal mannen ha oppbevart og solgt smuglertobakken fra et butikklokale i Risør ved to tilfeller.

Tekst: Tore Myrberg

Politiet tok i slutten av april ut tiltale mot mannen, og nå er det satt en dato for rettssaken. 8. september må mannen møte i Aust-Agder Tingrett.

I følge tiltalen, skrevet av politiadvokat Per Ørnulv Thorbjørnsen (bildet), skal voldsepsioden ha skjedd 11. mars, hvor mannen på Torvet i Risør skal ha tatt kvelertak på en annen mann. Deretter slo han til vedkommende med knyttet hånd bak øret.

Når det gjelder smugling og salg av smuglergods, gjelder også dette forhold i mars i år. Tiltalte skal ha smuglet inn til Norge 49 stykk 20-pakninger med sigaretter, fem pakker rulletobakk og 43 esker snus.

Personen som var offer i voldsepisoden hadde for øvrig kjøpt en kartong med sigaretter av tiltalte.

I tillegg til eventuell straffereaksjon, skriver politiadvokat Thorbjørnsen i tiltalen at det forbeholdes å legge ned påstand om inndragning av snus- og tobakksvarer, samt utbyttet  ved salg av slike varer. Det samme gjelder for mulig erstatning/oppreisning til fornærmede.

annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
elektro
atletixny