Willy Thorsen ber folk finne fram landeveissyklene til årets festuke.

 

Når rytterne kjemper om klatretrøya på Krantoppen, ja da tror Willy Thorsen på stemning som i «Tour de France» under Risør Grand Prix.

Tekst og foto: Tore Myrberg

I flere år har Risørrittet krevd blod, svette og tårer av sykkelrytterne under Risør Festuke. I år byttes syklene ut med noen som egner seg bedre på asfalt..

– Vi kaller det Risør Grand Prix, noe som er et gateritt, og da blir syklene byttet ut fra mountainbike til landeveissykler, forteller Willy Thorsen i Risør Festuke.

Fikk forespørsel

For det er ikke alle som likte tanken på blodslitet det er å sykle opp Urbakken gang på gang. Nå blir det i stedet en rundløype, men også den byr på sine utfordringer.

– Det vil bli mer publikumsvennlig. De skal blant annet sykle utenom rundkjøringa ved politistasjonen på hver runde, så der blir veien splittet i to traseer. Da får folk sett mest mulig.

Thorsen tror også at det vil bli en del som følger rittet ved å stille seg på toppen av Kranbakken.

– For å gjøre det litt mer spennende planlegger vi en poengtrøye, slik at det på noen av rundene blir innlagt spurt på toppen av Kranbakken. Det vil være med å sette fart i feltet,  og vi håper på litt samme stemningen som i «Tour de France».

Flere klasser

Det hele skjer lørdag 1. oktober, og Willy Thorsen håper på god deltakelse. I tillegg til barnerittene nede i sentrum, blir det to ritt hvor løypa går fra Solsiden, gjennom rundkjøringen, opp Kranbakken og rundt Buvika.

– Vi kjører et eget mosjonsløp på seks runder sammen med junior og dame, også kjører vi 12-runders som er hovedrittet. I hovedrittet er det plass til maksimalt 60 ryttere, og det tror jeg vi skal klare å få med. Jeg har mange sykkelvenner, blant annet i Gjerstad IL, og de sier de vil hjelpe til med at dette blir fulltegnet.

Han er ikke redd for at syklister skal bli hengende så langt bak at det blir vanskelig å følge med på stillingen.

– Av sikkerhetsmessige grunner vil man bli plukket ut en etter en om man ikke klarer å følge feltet. Så man ikke blir tatt igjen med en runde.

Blir spektakulært

Som den entusiasten han er, greier ikke Willy Thorsen å legge skjul på at han virkelig har troen på en stor opplevelse i Risør lørdag 1. oktober.

– Dette blir kjempegøy med en utrolig artig løype. Jeg tror dette blir utrolig spektakulært, ja helt rått.

Det betyr ikke at man for alltid har lagt ned Risørrittet til fordel for Risør Grand Prix.

– Nei, det skal vi ikke si 100 prosent. Men, tilbakemeldingen fra syklistene var at bakken opp er for hard og bakken ut for tøff. Derfor føler vi det er greit å prøve noe annet, men jeg skal ikke si at vi aldri kommer tilbake til det gamle rittet.

 

 

Her er fakta om Risør Grand Prix 1. oktober

Aktivt ritt med 12 runder a 4.050 m med innlagt spurprist på 2,3 og 4 runde, max 60 plasser og påmeldingen åpner den 15. august 2016 kl 12:00. Super premiering! – master på første runde

Turritt med 6 runder a 4.050 m med start og mål v/Solsiden – 17 år herre og dameklasser med master på første runde

Barnesykkelritt – egen start med valgfri sykkel, løpesykkel, sparkesykkel, trehjuling, racer -to starter og de eldste kjører to runder rundt sentrumskvartalet, mens de yngste klarer seg med en runde – de minste må ha med ledsager rundt løypa

annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
atletixny
elektro