[et_pb_section admin_label=»section»][et_pb_row admin_label=»Rad»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Hovedbanner gruppe 1″ background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» disabled=»off» disabled_on=»on||»] [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Hovedbanner gruppe 2″ background_layout=»light» text_orientation=»left» disabled=»off» disabled_on=»on||» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 29) [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=»Rad»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Mobilbanner gruppe 1″ background_layout=»light» text_orientation=»left» disabled=»off» disabled_on=»off|on|on» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 26) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Mobilbanner gruppe 2″ background_layout=»light» text_orientation=»left» disabled=»off» disabled_on=»|on|on» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 13) [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=»row»][et_pb_column type=»1_2″][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»]

Både rådmannen og helse- og omsorgskomitéen ønsker å bruke inntil 300 000 kroner på å utrede muligheten for et samlokalisert helsehus i Tjenna 9.

Tekst og foto: Tore Myrberg

I utgangspunktet har allerede bystyret i Risør vedtatt å planlegge et samlokalisert helsehus i Kragsgate 48, også kalt rutebiltomta. Nå ønsker man å se på muligheten for å legge det hele til bygget på Tjenna, der blant annet NAV holder til i dag.

– Det er flere forhold som gjør Tjenna 9 verdt å utrede, og det dreier seg blant annet om kostnadene, sier rådmann Trond Aslaksen til iRisør.no.

Komplikasjoner på rutebiltomta

Forrige gang det ble utredet hvor man skulle legge en samlokalisert helsetjeneste i Risør, var ikke Tjenna 9 blant alternativene. Da så man på Tjennasenteret, Buvikveien, Sørlandet Helsepark og Karagsgate 48 som mulighetene, og endte på det siste. Nå kan det likevel bli en omkamp om plasseringen.

– Dette handler også om eierforholdet til bygget man etablerer, sier Aslaksen.

For det er ingen hemmelighet at både rådmannen og helseaktørene ønsker at kommunen selv eier og drifter helsehuset som skal på plass.

– Et samarbeid med Rose Eiendom har noen komplikasjoner i forhold til blant annet regler om offentlig anskaffelse. Blant annet gjelder dette etablering av 25 omsorgsboliger, som må ut på anbud. Det kan føre til at man ikke får den samlokaliseringen som man ønsker, sier Aslaksen.

Rose Eiendom kjøte rutebiltomta i 2010 for en snarlig realisering av Risørsenteret. Foreløpig har dette ikke skjedd, og kommunen bruker tomta til parkering.
Rose Eiendom kjøte rutebiltomta i 2010 for en snarlig realisering av Risørsenteret. Foreløpig har dette ikke skjedd, og kommunen bruker tomta til parkering.

I forståelse med Rose

Selv om man allerede har et samarbeid på gang med Rose Eiendom, mener man fra kommunens side at det ikke er bindende for hvor man får på plass et helsehus.

– De har kjøpt tomta, og vi ønsker selvsagt at de bygger der. Men, vi må tenke på hvordan vi bruker skattebetalernes penger, sier rådmannen.

Kommunalsjef Nils Martin Andersen sier de selvsagt har diskutert dette med Rose Eiendom.

– Rose har full forståelse for at vi tar denne vurderingen, og vi har hele tiden hatt en åpen dialog. Det er naturlig at vi der på de lokalene vi har selv og hvilke muligheter de gir. Sånn vi ser det sitter vi med tre muligheter. Tjennasenteret, Kragsgate 48 og Tjenna 9. Når vi får utredet det siste alternativet har vi et godt utgangspunkt for et valg, sier Andersen.

Helse- og omsorgskomitéen vedtok enstemmig å følge rådmannens forslag, og saken kommer nå opp i bystyret. Pengene til utredningen vil eventuelt bli tatt fra disposisjonsfondet.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=»1_4″][et_pb_text admin_label=»Widget 2 og 5″ background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 30) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Widget3 og 6″ background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Widget 1 og 4″ background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 8) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 5) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 21) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 22) [/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=»1_4″][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 23) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 24) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 6) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 10) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 11) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 9) [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=»Rad»][et_pb_column type=»1_4″][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 14) [/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=»1_4″][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 15) [/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=»1_4″][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 16) [/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=»1_4″][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 17) [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
elektro
atletixny