[et_pb_section admin_label=»section»][et_pb_row admin_label=»Rad»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Hovedbanner gruppe 1″ background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» disabled=»off» disabled_on=»on||»] [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Hovedbanner gruppe 2″ background_layout=»light» text_orientation=»left» disabled=»off» disabled_on=»on||» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 29) [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=»Rad»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Mobilbanner gruppe 1″ background_layout=»light» text_orientation=»left» disabled=»off» disabled_on=»off|on|on» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 26) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Mobilbanner gruppe 2″ background_layout=»light» text_orientation=»left» disabled=»off» disabled_on=»|on|on» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 13) [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=»row»][et_pb_column type=»1_2″][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»]

Gjengen bak Flerkulturelt Fellesskap i Risør ble overrasket med Frivillighetsprisen da de holdt nissefest i sentrum torsdag kveld.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Det er frivilligsentralen som står bak prisen, og de hadde fått ordfører Per Kristian Lunden til å komme til nissefesten i Frelsesarmeens lokaler.

– Det er helt utrolig hvor mange folk de har klart å samle på så kort tid, og det på en veldig upretensiøs måte. De bare samler folk sammen. Og jeg ser at det kommer flere og flere risørfolk fra gang til gang, sier Lunden til iRisør.no etter at diplom og blomster er delt ut.

Veldig fortjent

Arbeidet Viviana Halvorsen Olsen, Tina Frydenberg, Zeina Saleh, Ister Muhamud Ali og Agyad Ha legger ned blir virkelig lagt merke til av mange.

– Det er vel ingen som har holdt på så kort tid og som likevel har seilt opp til å vinne en slik pris. De har stått på og fått til ting på rekordtid, sier Lunden.

Derfor var det kanskje ikke så rart at kvintetten som mottok prisen ikke hadde forberedt seg på dette.

– Jeg ble kjempeoverrasket, men på en positiv måte. Det er alltid koselig å bli sett og få anerkjennelse for arbeidet, sier Viviana Halvorsen Olsen.

Hun håper ekstra oppmerksomhet fører til flere at enda flere oppdager muligheten til å være med på noen av arrangementene Flerkulturelt fellesskap står bak.

Her får Flerkulturelt Fellesskap årets Frivillighetspris.

Her er ordførerens tale:

Frivilligsentralen har i år fått mange gode forslag på prisvinnere, men har kommet fram til en svært verdig vinner:

Styret i Risør kommunes Frivilligsentral har bestemt at årets Frivillighetspris skal gis til Flerkulturelt Fellesskap. Det innebærer at det er en gruppe som får prisen i år fordi det er en hardt arbeidende gjeng som jobber for at Risørs befolkning og innvandrere og flyktninger skal bli bedre kjent med hverandre i lokalsamfunnet vårt. Gruppen bak flerkulturelt felleskap bruker hele sitt nettverk for å spre invitasjoner til sosiale treffpunkt og inkluderer også folk fra både Vegårshei og Gjerstad. Det er slik vi ønsker å ha det i vårt lokalsamfunn, og disse flotte ungdommene har klart å samle veldig mange til sine arrangementer.

Det første arrangementet på Frydenborgsenteret i fjor høst. Da kom det så mange mennesker at det var nesten umulig å  få presset flere inn i kantina hvor arrangementet fant sted. Utrolig nok var det mat og drikke i rikelig mon så alle fikk smake på eksotiske retter fra fjerne land. Etter dette har denne flittige kjernen på frivillig basis arrangert akedag, vårfest, klatredag og tatt medansvar for et flott «folkemøte» på Fredshuset på Tjenna i forbindelse med den nasjonale psykiske helsedagen. Da var temaet «fordi livet forandre seg» og klarte å fylle hele lokalet til trengsel.. og tillegg til flerkulturelle aftener driver denne entusiastiske gruppen og samler inn klær, sko, leker og utstyr til innvandrerfamilier.

Gruppen bak «Flerkulturelt fellesskap» får denne frivillighetsprisen i år selv om de bare har eksistert et drøyt år… Mange andre av de nominerte var gode kandidater som har jobbet med frivillig arbeid i mange år. Flerkulturelt fellesskap setter integrering og inkludering på dagsorden i en tid vi trenger det aller mest. Til tross for ung alder tar de oppgaven veldig seriøst og er rause og omtenksomme, og treffer både unge og eldre. De er med på å sette frivilligheten inn i en samfunnsmessig rolle noe som også et  statlig satsningsområde. Når folk møter hverandre og blir kjent med hverandre ser man at likhetene er større enn forskjellene selv om man kommer fra helt andre land og kulturer.

Gruppa evner også å samarbeide på tvers av andre frivillige organisasjoner i Risør og de gjør bruk av flere arenaer i byen som Frelsesarmeen, Røde kors, kommunen, Fredshuset, asylmottaket osv.

Dette sier Flerkulturelt Fellesskap om seg selv på si egen Facebookside: ”Det er ikke bestandig at arenaene for å bli kjent på tvers av kultur er like åpenbare. Særlig der hvor veiene ikke møtes naturlig gjennom jobb, skole, fritidsaktiviteter osv kan det være vanskelig å bli kjent. Det å føle tilhørighet og å ha et velfungerende sosialt nettverk er viktig for oss alle. Vi ønsker å være med å skape muligheter for at mennesker kan komme sammen å bli kjent.”

Gratulerer med prisen til initiativtakerne bak Flerkulturelt Fellesskap: Viviana Olsen Halvorsen, Ister Muhamud Ali, Tina Frydenberg, Zeina Saleh og Agyad Ha.

Disse har fått Frivillighetsprisen i Risør:
2015 Rune Hansen
2014 Wrold Wroldsen
2013 Asbjørn Pedersen
2011 Anna Karin Sletteberg
2010 Elise Linna og Karl Georg Jørgensen
2009 Odd Helge Wroldsen
2008 Sigurd Kristensen
2007 Øysten Larsen
2006 Røde Kors Besøkstjenesten

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=»1_4″][et_pb_text admin_label=»Widget 2 og 5″ background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 30) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Widget3 og 6″ background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Widget 1 og 4″ background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 8) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 5) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 21) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 22) [/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=»1_4″][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 23) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 24) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 6) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 10) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 11) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 9) [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=»Rad»][et_pb_column type=»1_4″][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 14) [/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=»1_4″][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 15) [/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=»1_4″][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 16) [/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=»1_4″][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 17) [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
atletixny
elektro