Holder en høyaktuell kveld i hagen

Datasikkerhet på et forståelig nivå, det er hva Sørlandsporten Næringshage og Risør By AS frister med nå det arrangere «En kveld i hagen».

Tekst og foto: Tore Myrberg

Med hackingangrepet forrige helg friskt i minne, er det et høyaktuelt tema som blir tatt opp i næringshagen tirsdag 30. mai. Og man trenger ikke være datanerd for å delta, for det er vanlige næringsdrivende som er målgruppen.

– Vi tar opp team på en enkel og forståelig måte. For i bunnen er det jo gode holdninger som er viktig når det det gjelder datasikkerhet. Noen bedrifter tenker kanskje at dette er en bagatell, og de ikke er viktige nok til å bli hacket. Men, hackerne tenker ikke på den måten. Dette er profesjonelle som har gjort hacking om til et eget forretningsområde, sier Iselinn Kongsten i Sørlandsporten Næringshage.

Fort gjort å glemme

Blant temaene som skal gås igjennom er sikker bruk av epost og nettleser, brannmur, oppdateringer, backup og rutiner.

– Det er jo ofte sånn at man er flink når det installeres nye systemer, men så går tiden og man glemmer litt hvilke rutiner man burde ha. Så dette er en fin ting å bli minnet på. Og spesielt positivt at man tilrettelegger det til et nivå som passer de som er med i Risør By AS og Sørlandsporten Næringshage, sier Unni Olimb Norman i Risør By AS.

Kongsten understreker at «En kveld i hagen» er åpen for alle, men at målbedrifter i næringshagen og medlemmer i Risør By AS får et gode.

– Målbedriftene i næringshagen og medlemmene i Risør By AS får rabatt.

Spent på oppslutningen

For Kongsten er det også et poeng at man bruker en av næringshagens egne målbedrifter til det faglige innholdet.

– Det er jo fint å kunne bruke lokalt næringsliv, og vi favner jo flere kommuner i østregionen. Så denne gangen er det hverdags-it.no fra Vegårshei vi har hentet inn, sier hun.

Nå gjenstår det bare å se hvor stor interessen er blant de næringsdrivende.

– Vi har allerede merket en interesse både på våre Facebooksider og gjennom mail, men jeg er spent på oppslutningen, avslutter Iselinn Kongsten i Sørlandsporten Næringshage.

annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
elektro
atletixny