[et_pb_section bb_built=»1″ admin_label=»section»][et_pb_row admin_label=»Rad»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Hovedbanner gruppe 1″ background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» disabled=»off» disabled_on=»on||»] [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=»Rad»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Mobilbanner gruppe 2″ background_layout=»light» text_orientation=»left» disabled=»off» disabled_on=»|on|on» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 13) [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=»row»][et_pb_column type=»1_2″][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»]

Når Idun IL og Risør Festuke arrangerer NM i maraton 1. oktober, håper Jan Einar Henriksen på ny deltagerrekord både i maratonløypa og i Risør Festuke for øvrig.

Tekst og foto: Tore Myrberg

De formelle kravene rundt et NM er langt strengere enn det man har måtte følge under Risør Konvoi Maraton. Det vet gjengen bak Risør Festuke godt.

– Det er jo spennende å holde et NM, men vi kaster oss selv ut på dypt vann her. Heldigvis har vi Idun IL som står som arrangørklubb, og vi skal ha møte med de nå snart for å få avklart ting rundt arrangementet, sier Jan Einar Henriksen.

Flere hundre

Bare når det gjelder selve NM-øvelsen vil man fort se et helt annet deltagertall enn det man har hatt til nå.

– I fjor var det vel med rundt 35 deltakere på Risør Konvoi Maraton. De snakker om at det er en del hundre som har vært med når det arrangeres NM.

Henriksen tror derfor et NM er det som skal til for å løfte maratonløpet under festuka til et nytt nivå, også på sikt.

– Særlig om de som deltar synes det er greit her når de løper. Da tror jeg dette vil ha en effekt.

To parallelle maraton

Det litt spesielle i år, er at det på en måte blir to fulle maratonløp som går parallellt. For mens Risør Konvoi Maraton er åpen for alle, må man være med i en klubb knyttet til Norges Idrettsforbund for å delta i NM.

– Så folk må velge om de ønsker å delta i NM i tillegg til vår vanlige maraton. Dessuten håper vi jo at oppmerksomheten vi nå får også skal gi økt deltagelse i de andre distansene. Det kan jo være at familiemedlemmer til de som skal løpe maraton har lyst til å løpe halvmaraton, Risørmila, barneløpet eller veteranmarsjen.

De tre første av disse er kjent fra før, men Veteranmarsjen er ny på programmet i 2017.

– Vi ønsker jo at disse løpene skal være tilknyttet Konvoibyen, og arrangerer en veteranmarsj som er en runde rundt løypa. Det vil si litt under 5,3 kilometer. For alt skal skje i den samme rundløypa, sier Henriksen.

Kan gi økning generelt

Rett før helgen gikk meldingen om at Idun IL og Risør Festuke skal arrangere NM i maraton i 2017. Dermed har dette blitt markedsført over hele landet, og på løpesiden kondis.no.

– Jeg håper dette skal ha en positiv bieffekt for resten av Risør Festuke også, avslutter Jan Einar Henriksen.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=»1_4″][et_pb_text admin_label=»Widget3 og 6″ background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Widget 1 og 4″ background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Widget 2 og 5″ background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 30) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 8) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 5) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 21) [/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=»1_4″][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 22) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 23) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 24) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 6) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 10) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 11) [/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 9) [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=»Rad»][et_pb_column type=»1_4″][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 14) [/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=»1_4″][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 15) [/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=»1_4″][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 16) [/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=»1_4″][et_pb_text admin_label=»Tekst» background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 17) [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
atletixny
spnh-profilann
elektro