Barnegruppa med instruktører en tirsdagskveld i januar.

Det er ti år siden sist det ble holdt Budoleir i Risør. Nå går gode krefter sammen om tilbudet som en del av Risør Festuke.

Tekst og arkivfoto: Tore Myrberg

Det blir ingen fotball- eller håndballskole under Risør Festuke i år. I stedet blir det en relansering av Budoleir i Risør.

– Det er veldig hyggelig at vi blir spurt, for det har ikke vært arrangert en slik leir i Risør siden 2007. Den gangen var det sommerleir, men nå skal vi prøve oss med leir for barn fra onsdag til fredag i høstferien. Dette er et nytt og spennende samarbeid mellom oss og Risør Festuke, forteller Kittel Gjernes i Risør Ju Jutsu Klubb.

Samler flere stilarter

Det spesielle med en Budoleir, er at den samler flere idretter innen kampsport, slik at barna som blir med får prøvd seg innen mange grener. Det stiller også krav til arrangøren av leiren.

– Vi har inviteret instruktører fra Kickboksing i Risør, Ju Jutsu i Arendal og Taekwon-do klubb i Oslo. Dette er kampsportutøvere vi har hatt mye med å gjøre i mange år.

På denne måten fører man prinsippet fra tidligere sommerleire videre inn i høstferien.

– Instruktører fra mange forskjellige kampsporter er samlet inn under det vi kaller Budo. Det blir kjempegøy for deltakere å prøve mange forskjellige stilarter. Vi skal trene, leke og kose oss masse, sier Gjernes.

Tror på konseptet

I Risør Festuke er man glade for det nye tilbudet i Risørhallen under festuka. Jan Einar Halvorsen både håper og tror at mange vil bli med på Budoleir.

– Dette blir en leir med overnatting fra onsdag til fredag, og som skal passe alt fra nybegynnere til de litt mer erfarne. Så her håper vi både på påmelding av lokale barn og unge, og at det skal trekke folk utenfra, sier Henriksen.

Siden det skal være budoleir fra onsdag til fredag, jobbes det fra festukas side med å få til noe i Risørhallen også de to første hverdagene i høstferien.

– Vi er i kontakt med forskjellige for å skaffe oss noen samarbeidspartnere, og er åpne for at foreninger kan ta kontakt om de har noe å tilby, sier Henriksen.

risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
elektro
spnh-profilann
atletixny