Et viktig foredrag for å lykkes i framtiden

Store endringer i folks kjøpevaner stiller krav til næringsdrivende om å holde seg oppdatert på den digitale utviklingen. Da kan det være nyttig å få innspill fra en som virkelig kan dette.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Iyad Eqap

Hanne-Lisbet Løite sitter i styret i Risør Næringshage. Løite var ikke i tvil om hvor hun skulle henvende seg da Michel Esnault kom med spørsmål om hun visste om noen gode foredragsholdere.

– Jeg var på et foredrag i Oslo i midten av mai som handlet om digitalisering for ledere og styremedlemmer, hvor Ole-Bengt Løgith Moe var en av foredragsholderne. Han framstod som jordnær og ujålete, konkret og engasjerende, sier Løite til iRisør.no.

Hanne-Lisbet Løite og Iselinn Kongsten i Sørlandsporten Næringshage.

Ikke så avansert

Nå kommer denne kapasiteten til Risør for å holde en to timers seanse torsdag 22. juni, og det er en unik mulighet. Bare ordene «digital utvikling» kan få mange til å rygge, noe Løite mener det er liten grunn til.

– Jeg tror mange sitter med egne definisjoner, og ikke helt vet hva det innebærer i praksis. I praksis for en typisk bedrift på Sørlandet vil det si å gjøre noen enkle grep som gjør nettsiden lettere å finne (søkemotoroptimalisering), bruke sosiale medier som facebook, instagram, snap, twitter, LinkedIn etc i salgs og markedsføring, bruke e-post mer målrettet, utvikle og tilgjengeliggjøre relevant innhold for potensielle og eksisterende kunder i de kanalene de befinner seg, og ikke minst hvordan digitaliseringen gjør det enklere og mer effektivt å bygge relasjoner.

Nettopp dette skal Løgith Moe hjelpe de som deltar til å få innsikt i, og det på en folkelig måte.

– På hjemmesiden hans står det følgende om han: Ole-Bengt Løgith Moe har 35 års erfaring med å gjennomføre kurs, treninger og foredrag for profesjonelle selgere. Han har undervist tusenvis av selgere innen de aller fleste bransjer i og utenfor Skandinavia. Jeg er veldig glad for at vi klarte å få han hit til Sørlandsporten Næringshage, og vi håper på mange påmeldte, sier Løite.

Bør favne bredt

Tanken bak kurset er at man skal kunne favne om alle bedrifter, uansett størrelse eller bransje.

– Vi ønsker å nå alle virksomheter, små eller store, som driver med salg og rådgivning og som ønsker oppdatert kunnskap om hvordan digitalisering endrer måter å drive salg på. Dette er også noe for alle andre som har interesse for emnet (lærere, studenter osv) og som ønsker å oppdatere seg på emnet.

Løite kan komme med mange, gode argumenter på hvorfor man skal delta.

– Den digitale utviklingen har forandret hvordan man bør drive markedsføring og salg på totalt. Det digitale skiftet stiller nye og helt andre krav til selgere og markedsførere, og vi må sørge for å henge med i utviklingen. Mange kunder starter sin kjøpsprosess på nettet, og det er derfor viktig å lære mer om hva alle som driver med salg og markedsføring kan gjøre for å tilpasse seg denne utviklingen. Foredraget gir noen helt konkrete og enkle eksempler på hva det digitale skiftet innebærer og hva du bør gjøre for å tilpasse deg.

Gjelder også Risør

Er det så noen forskjell på hvordan man burde tenke om man er næringsdrivende i Risør kontra de mer sentrale områdene i landet?

– Jeg kan ikke se at det skulle være noen forskjell på om en bedrift holder til i Risør eller i mer sentrale strøk. Digitalisering kjenner jo ingen grenser, og åpner nettopp muligheter for samhandling med kunder og samarbeiderpartnere helt uavhengig av tid og sted. Det handler mer om et tankesett og en holdning til det å se og ta i bruk nye muligheter, og vi i Risør og på Sørlandet kan vel ikke være bekjent av å være dårligere enn folk i mer sentrale strøk.

Løite er samtidig overbevist om at det er mange lokale bedrifter i Risør som allerede i dag gjør mye bra innen dette området som de kan være stolte over.

– Men, de trenger kanskje litt profesjonell hjelp til å komme et hakk videre. Nå har de sjansen til å delta på et kurs med en foredragsholder som tar det ned på et folkelig nivå og som jeg kan garantere gir folk den inspirasjonen som trengs for å komme i gang eller fortsette det gode arbeidet mange gjør. Og så er prisen på foredraget veldig overkommelig sammenlignet med det man ellers må betale for slike kurs, avslutter Hanne-Lisbet Løite.

161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
elektro
atletixny