[et_pb_section bb_built=»1″ admin_label=»section»][et_pb_row background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial» disabled_on=»on||» disabled=»off»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Hovedbanner gruppe 1″ background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» disabled=»off» disabled_on=»on||» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»]

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial» disabled_on=»|on|on» disabled=»off»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Mobilbanner gruppe 2″ background_layout=»light» text_orientation=»left» disabled=»off» disabled_on=»|on|on» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 13) [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row admin_label=»row» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»][et_pb_column type=»1_2″][et_pb_text background_layout=»light» text_orientation=»left» border_style=»solid» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial» _builder_version=»3.0.53″]

Det går mot lysere tider for en ung familie i landsbyen Abang på Bali etter at de fredag fikk en vannpumpe fra Lions Club Risør.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Familien på tre består av faren Parta Yana, moren Seni Ari og datteren Eka. Sistnevnte har vi skrevet om tidligere, da hun har hatt store problemer med hareskår, men etter to operasjoner nå har et helt annet liv.

– Denne familien eier litt land på vei inn til Abang, og har allerede fått vannrør med hjelp fra Risør, forteller Suyoga, som er lokal kontakt for den risørbaserte hjelporganisasjonen «Gi Dem en Framtid».

Sikrer inntektene

Vannrørene har gjort at de tidvis har kunnet låne vannpumper av andre for å sikre avlinger også utenom regntidene. Men, det har vært en usikker ordning som ikke alltid har vært mulig. Nå kan de med egen pumpe sørge for en jevn inntekt for familien på tre, pluss bestefaren til Eka.

– Ikke minst får de dyrket alt de har av land hele tiden. Om de skulle kjøpt en pumpe måtte de spart i mange år før det hadde vært mulig. En slik pumpe koster 5,5 millioner rhupia (3 700 kroner red. anm.) i innkjøp og tilpassing, sier Suyoga.

I realiteten betyr det at gaven fra Lions Club Risør er helt avgjørende for at denne familien skal ta steget ut av fattigdom.

– I tillegg til å gi selve pumpa, bruker vi litt penger på en lokal tusenkunstner som heter I Nyoman Sutama. Han brukes av hele lokalområdet på pumper, og får de både til å gi ekstra effekt og til å bruke langt mindre drivstoff. Så mens Lions har kjøpt selve pumpa, har vi gått inn med litt ekstra for å få optimalisert hvordan den virker, sier Tone Holte Myrberg fra «Gi Dem en Framtid».

Les også:

Fikk endret hele livet med hjelp fra Risør

Store vannbasseng

Fra før har man ved hjelp av penger både fra Risør og fra Bali klart å bygge flere vannbasseng som gjennom et sinnrikt rørsystem gir vann til store landbruksområder i landsbyen.

– Men, vi greier ikke å nå alle på den måten, og da er vannpumpene eneste løsningen for å hjelpe. Med denne pumpen har samtidig alle familiene hvor vi har fadderbarn-løsninger fått pumper. Det betyr at de i tillegg til hjelpen fra fadderne nå også selv står bedre rustet til å møte framtiden og de ekstra utgiftene som det medfører å ha barn med behov for ekstra hjelp av helsevesenet, sier Holte Myrberg.

 

Vi gjør oppmerksom på at journalisten i denne saken selv er med i «Gi Dem en Framtid» og er mannen til Tone Holte Myrberg.

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=»1_4″][et_pb_text admin_label=»Widget 1 og 4″ background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»] [/et_pb_text][et_pb_text background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 8) [/et_pb_text][et_pb_text background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 4) [/et_pb_text][et_pb_text background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 5) [/et_pb_text][et_pb_text background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 21) [/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=»1_4″][et_pb_text background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 22) [/et_pb_text][et_pb_text background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 23) [/et_pb_text][et_pb_text background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 24) [/et_pb_text][et_pb_text background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 6) [/et_pb_text][et_pb_text background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 3) [/et_pb_text][et_pb_text background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 10) [/et_pb_text][et_pb_text background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 11) [/et_pb_text][et_pb_text background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 9) [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»][et_pb_column type=»1_4″][et_pb_text background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 14) [/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=»1_4″][et_pb_text background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 15) [/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=»1_4″][et_pb_text background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 16) [/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=»1_4″][et_pb_text background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 17) [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
elektro
atletixny
spnh-profilann