[et_pb_section bb_built=»1″ admin_label=»section»][et_pb_row background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial» disabled_on=»on||» disabled=»off»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Hovedbanner gruppe 1″ background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» disabled=»off» disabled_on=»on||» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»]

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial» disabled_on=»|on|on» disabled=»off»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Mobilbanner gruppe 2″ background_layout=»light» text_orientation=»left» disabled=»off» disabled_on=»|on|on» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 13) [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=»3.0.64″ background_position_1=»top_left» background_repeat_1=»no-repeat»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text background_layout=»light» text_orientation=»left» border_style=»solid» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial» _builder_version=»3.0.65″]

Torger Reve lot seg ikke vippe av pinnen, selv om han omtalte turen inn med Kanonjolla som den våteste båtturen han har vært med på.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Med bakgrunn blant annet fra Bergen, er ikke regnbyger et ukjent fenomen for Torger Reve. Han sto for åpningen av Risør Trebåtfestival torsdag ettermiddag.

Det ble en våt ferd for Kanonjolla, men tradisjonene ble holdt ved lag.

– Arrangørene av årets trebåtfestival har vært ganske dristige i valg av åpningstaler. De har valgt en som ikke er fra Risør. Som har røtter i Rogaland og har vøkst opp i Farsund. Og som nå bor i Bærum etter mange år i Bergen. Min eneste tilknytning til Risør er at jeg har hytte her. Men, det verste av alt er nok at jeg har plastbåt, sa Reve, som begynnelsen på en tale som er av de bedre åpningstalene som er holdt.

Det ble en åpning med en forretningsmessig vinkling, og hvor Reve kom med flere konkrete råd til hvordan Risør kunne utvikles videre.

– Dersom politikerne skjøtter Risørs særpreg, har byen en strålende framtid, sa han, og fremhevet byen for dens evne til å la katedral og børs gå hånd i hånd, litt som de store verdensmetropolene, sa Torger Reve.

Han var ikke alene om å holde tale. Fra fylkeskommunen var fylkeskultursjef Hege Solli på plass og delte noen velvalgte ord. I tillegg var selvsagt Risørs ordfører Per Kristian Lunden på plass med både ordførerkjede og en kort tale før Solli og Reve fikk slippe til. Ordførerens tale kan du lese her:

Fra venstre: Torger Reve, Per Kristian Lunden, Kari-Anne Røisland og Hege Solli.

Åpning av Risør trebåtfestival 2017

Først og fremst: Velkommen til Risør til dere som ikke bor her hele året. Og til dere som bor her: Fint at dere møter opp med forventninger til nok en trebåtfestival.

Risørs tre store festivaler – Risør Kammermusikkfest, Villvin kunsthåndverksmarked og Risør Trebåtfestival har alle holdt på så lenge at de har prega flere generasjoner risørfolk og feriegjester. Vi er stolte av alle festivalene og sommerarrangementene i Risør, men ingen slår Risør Trebåtfestival i nasjonal – og også til tider internasjonal – oppmerksomhet. Vi er byen for trehus og trebåter.

Det er igjen grunn til å takke de som hadde ideene til en trebåtfestival for 34 år siden, men det er vel så stor grunn til å gi honnør til alle de – og det er veldig mange – som har holdt festivalen i hevd og utviklet den år etter år. Jeg har flere ganger sagt at festivalene i Risør ikke er noe årvisst naturfenomen. Det må hardt arbeid, innsats og god organisering til. Det er engasjement, erfaring, nytenking, glede og alltid uro over værvarsler. Det er all grunn til å takke alle som har arbeidet godt og målbevisst ved årets festival. Samtidig sender vi en varm tanke til alle festivalentusiaster og støttespillere i Risør i tidligere år. Dere har vært med å bygge noe som er veldig viktig for byen og kommunen.

Alt er klart til glade og innholdsrike festivaldager. Kongeskipet ligger for anker og Hans Majestet Kong Harald er klar til regatta. I morgen kommer statsministeren på besøk. Programmet er innholdsrikt og mangfoldig. Det er bare å glede seg!

Risør Trebåtfestival har mange støttespillere, blant den er Aust-Agder Fylkeskommune. Det er derfor en glede å introdusere fylkeskultursjef Hege Solli. Jeg vil også samtidig gjerne introdusere han som skal åpne festivalen i år, nemlig professor Torger Reve. Han er opprinnelig fra Farsund og kjenner både landsdelen og Risør godt – som hytteboer gjennom flere år.

Turen med Kanonjolla var den våteste båtturen Torger Reve noen gang hadde vært med på.

[/et_pb_text][et_pb_code _builder_version=»3.0.64″ disabled=»off» disabled_on=»|off|on»][/et_pb_code][et_pb_code _builder_version=»3.0.64″]Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 33)[/et_pb_code][et_pb_text _builder_version=»3.0.64″ background_layout=»light» text_orientation=»left» border_style=»solid» custom_padding=»0px|5px|20px|0px»]

spnh-profilann
atletixny
elektro
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row disabled_on=»on|on|on» disabled=»on» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_gallery _builder_version=»3.0.64″ show_title_and_caption=»on» show_pagination=»on» fullwidth=»on» orientation=»landscape» zoom_icon_color=»#000000″ hover_overlay_color=»rgba(255,255,255,0.9)» background_layout=»light» border_style=»solid» auto=»off» /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
atletixny
elektro
spnh-profilann