[et_pb_section bb_built=»1″ admin_label=»section»][et_pb_row background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial» disabled_on=»on||» disabled=»off»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Hovedbanner gruppe 1″ background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» disabled=»off» disabled_on=»on||» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»]

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial» disabled_on=»|on|on» disabled=»off»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Mobilbanner gruppe 2″ background_layout=»light» text_orientation=»left» disabled=»off» disabled_on=»|on|on» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 13) [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=»3.0.64″ background_position_1=»top_left» background_repeat_1=»no-repeat»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text background_layout=»light» text_orientation=»left» border_style=»solid» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial» _builder_version=»3.0.65″]

Det ble en dramatisk regatta for meterbåten «Wings» utaskjærs under første dag av Risør Trebåtfestival. Nå skryter båteieren av hjelpen de fikk.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Anne Wichstrøm/Kari-Anne Røisland – Risør Trebåtfestival

Etter målpassering i andre race brakk «Wings» masten og en mann hoppet over bord. Vedkommende ble imidlertid raskt plukket opp, og både en følgebåt og en redningsskøyte kom raskt på plass.

– Vi var veldig heldig at sjøredningstjenesten var i området, og at Risør Seilforening har så erfarne seilere i sine følgebåter. De opptrådde så profesjonelt og rolig, og viste et veldig godt samarbeid. SÅ vi føler oss godt ivaretatt, og er glade for at ingen ble skadet, sier skipper og båteier Philipp Skafte-Holm til iRisør.no.

Knakk tre steder

«Wings» kom til Risør som nykårede europamestere, og hadde en andre og en førsteplass før uhellet skjedde.

– Etter at vi var i mål økte vinden, og samtidig hadde vi et lite havari som gjorde oss usikre på om vi kunne få ned storseilet. Derfor ba vi Risør Seilforening om assistanse. Under en jibb kom det mye vind, og det ble gjort en liten feilvurdering av den som håndterte bakstaget. Det er sånn som kan skje når man har et crew på 16 personer som skal samarbeide.

Dette igjen førte til flere ting som gjorde at situasjonen eskalerte hurtig.

– Masten brakk i tre og en person fikk den i hodet. Siden vi var tett på et skjær, hadde en mann i vannet og en mast som kunne slå hull i båten, slo jeg Mayday. Det er første gang jeg har gjort dette, sier Skafte-Holm.

Blir i Risør

Ingen personer kom til skade som følge av uhellet, men «Wings» måtte taues inn til Holmen av RS Inge Steensland. Der fikk 12 mR’en løftet av den ødelagte masten og deretter fraktet videre til båtplassene på Steinmoloen.

– Nå skal vi først få en natt hvor vi kan sove på det hele, så legger vi planene videre i morgen. Det blir enten å få laget en ny mast her i Risør, eller få det gjort i Danmark. Vi har jo selv fått se hvilken fagkunnskap dere sitter på her i Risør.

Uansett er planen å bli i Risør de siste dagene av trebåtfestivalen.

– Nå blir det å prate med forsikringsselskapet om hva vi gjør videre, avslutter Philipp Skafte-Holm.

Her tas masten av Wings. Foto: Kari-Anne Røisland

[/et_pb_text][et_pb_code _builder_version=»3.0.64″ disabled=»off» disabled_on=»|off|on»][/et_pb_code][et_pb_code _builder_version=»3.0.64″]Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 33)[/et_pb_code][et_pb_text _builder_version=»3.0.64″ background_layout=»light» text_orientation=»left» border_style=»solid» custom_padding=»0px|5px|20px|0px»]

elektro
spnh-profilann
atletixny
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row disabled_on=»on|on|on» disabled=»on» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_gallery _builder_version=»3.0.64″ show_title_and_caption=»on» show_pagination=»on» fullwidth=»on» orientation=»landscape» zoom_icon_color=»#000000″ hover_overlay_color=»rgba(255,255,255,0.9)» background_layout=»light» border_style=»solid» auto=»off» /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
spnh-profilann
atletixny
elektro