[et_pb_section bb_built=»1″ admin_label=»section»][et_pb_row background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial» disabled_on=»on||» disabled=»off»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Hovedbanner gruppe 1″ background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» disabled=»off» disabled_on=»on||» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»]

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial» disabled_on=»|on|on» disabled=»off»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Mobilbanner gruppe 2″ background_layout=»light» text_orientation=»left» disabled=»off» disabled_on=»|on|on» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 13) [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=»3.0.64″ background_position_1=»top_left» background_repeat_1=»no-repeat»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text background_layout=»light» text_orientation=»left» border_style=»solid» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial» _builder_version=»3.0.66″]

Elevene som gikk i 7A på Risør barneskole sist skoleår, fortsetter sin kamp mot plastposer. I dag skrev to av elevene kort til kongen.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Klassen har i vår stått på med sin fanesak om å gjøre Risør til Norges første plastposefrie by. Nå håper de å få kong Harald med på laget.

–Dette er viktig ting, og kongen er en viktig person. Om viktige personer leser vårt budskap, øker sjansen for at noe blir gjort, sier Linnéa Paust-Varga.

Les bakgrunnen her:

Klasse 7a vil ha plastposeforbud i Risør

Fraktes til kongeskipet

Når vi møter Linnéa, sitter hun sammen med Tuva Hansen på kontoret til Risør By AS. Der er de som representanter for klassen og skriver kort til kongen. Siden kongebåten er i Risør i forbindelse med regattaene under Risør Trebåtfestival, er jo også kongen på plass i den hvite by.

– Vi fikk denne uken en ny familie som aksjonær i Risør by.  Det var kona i familien som kom med idéen om at vi burde gi et handlenett til kongen. Da kontaktet jeg 7A, sa de ja med en gang, sier daglig leder Unni Olimb Norman i Risør By AS.

For elevene i 7A har det blitt mye positiv oppmerksomhet som følge av engasjementet. Men, noen avtale om levere ting til kongen hadde de ikke. Så det var med spenning Tuva og Linnéa tok turen bort til kongesjaluppen for å høre om KB Stjernen kunne sørge for at kongen fikk kort og handlenett. Der var mottakelsen utelukkende positiv.

– Nå kommer vi til å kontakte kongeskipet, så får vi det brakt ut dit. Der vil det bli overlevert kongens nærmeste medarbeider om bord. Vedkommende vil sørge for at kongen får det overbragt, forteller kaptein Rune Bråten på KB Stjernen.

Tuva Hansen og Linnéa Paust-Varga under forberedelsene med kort og handlenett.

Full støtte

Bråten roser skoleklassen for engasjementet de har i å hindre forsøpling av naturen, og da særlig plast fra å havne i havet.

– Vi ser mye søppel rundt om kring der vi ferdes. Det er helt klart behov for en endring av kulturen med forsøpling av havet. Så dette støtter jeg 100 prosent.

Nå gjenstår det å se om kongen får brukt handnettet fra Risør.

– Vi har faktisk sendt med to handlenett. SÅ kan han kan gi ett til dronningen også, avslutter Tuva og Linnéa.

Også kaptein og mannskap på KB Stjernen setter miljøhensynet høyt.

Les også:

Kongeskipet på plass i Risør

[/et_pb_text][et_pb_code _builder_version=»3.0.64″ disabled=»off» disabled_on=»|off|on»][/et_pb_code][et_pb_code _builder_version=»3.0.64″]Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 33)[/et_pb_code][et_pb_text _builder_version=»3.0.64″ background_layout=»light» text_orientation=»left» border_style=»solid» custom_padding=»0px|5px|20px|0px»]

atletixny
elektro
spnh-profilann
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row disabled_on=»on|on|on» disabled=»on» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_gallery _builder_version=»3.0.64″ show_title_and_caption=»on» show_pagination=»on» fullwidth=»on» orientation=»landscape» zoom_icon_color=»#000000″ hover_overlay_color=»rgba(255,255,255,0.9)» background_layout=»light» border_style=»solid» auto=»off» /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
elektro
spnh-profilann
atletixny