Når Risør Musikkteater skal feire jubileum er det ikke bare plass for gamle travere. Louise Gregersen er ni år og får sin scenedebut som karakteren «Annie».

Tekst og foto: Tore Myrberg

Denne mandag var øvelsene i gang for det som blir en stor jubileumsforestilling om bare to måneder. Mange aktører fra musikkteaterets 30-årige historie skal på scenen, men også en ni år gammel debutant.

– Jeg skal spille Annie, men heldigvis ikke hele stykket. Dette kommer både til å bli gøy og skummelt, forteller Louise Gregersen.

Liker å synge

Det var mamma, Elisabeth, som fortalte Sverre Aukland om datterens sangstemme.

– Sverre sa at jeg kunne prøve. Det gjorde jeg, og jeg fikk rollen, sier Louise fornøyd.

Hun tror alt blir morsomt, men er litt redd for at hun skal glemme teksten foran et stort publikum.

– Jeg har ikke opptrådt så mye, men jeg har veldig lyst til å opptre. Derfor synger jeg også i Risør barnekor. Men, det er første gangen jeg synger i musikkteateret.

Renate Larsen øver inn en sang til Bør Børson. Roar Marcussen instruerer, mens Kjell Stavelin akkompagnerer.

Trengte noen nye

Sverre Aukland i Risør Musikkteater er glad for at de kommer noen yngre krefter inn, selv om det er en jubileumsforestilling. Og Louise skal få med seg flere hun kjenner på scenen.

– Det ville jo vært rart med en voksen «Annie», så vi er glade for å ha med Louise. I tillegg vil Risør barnekor bidra med barnehjemsbarna i den scenen, forteller Aukland.

Det er også med noen unge menn som har markert seg gjennom Risør ungdomsteater de siste årene.

– Joakim Arntzen, Fredrik Lundberg Paulsen og Benjamin Kittelsen er med både i «Oliver» og i «Blood Brothers».

Henning Sommerfelt hjelper trioen Benjamin, Fredrik og Joakim med hvordan en sang fra Oliver skal synges.

Den beste tid er nå

Men, det er selvsagt ikke de unge nykommerne som er basen for det som skal skje under jubileumsforestillingen. Det er musikkteaterets lange historie som skal presenteres, og gamle «stjerner» skal på ny få skinne.

– Her blir det glimt fra forstillinger vi har holdt, og med de originale stjernene. Helt fra de første forestillingene, som er før min tid. Men, vi har også måtte hente inn noen erstattere, da det jo ikke passer seg med en godt voksen person sånn som i «Annie». Til gjengjeld vil man også få oppleve dubletter, slik som både Jan Erik Røed og Henning Sommerfelt som Leopold.

Selve forestillingen har fått navnet «Vår beste tid er nå», og blir spilt gjennom én helg.

– Premieren er fredag 20. oktober, og til den har vi invitert alle som har vært med i musikkteateret. I tillegg blir det to forestillinger lørdag 21. oktober og en søndag 22. oktober, sier Aukland.

Puster rolig

Selv om det kun er to måneder igjen til premieren, puster Aukland helt rolig. Han mener man har hatt det langt travlere ved tidligere forestillinger.

– Denne gangen er det mange som er med, men de har ikke så mye de skal gjøre hver. Så dette får vi på plass, sier han selvsikkert.

I mens står Roar Marcussen med en kjøreliste av skuespillere som skal igjennom høstens første offisielle øvelse foran forestillingen.

– Vi har gitt beskjed til alle om at de må kunne ting når de kommer hit i dag. Men, erfaringsmessig må vi øve inn på nytt, sier han i en kort pause.

Denne saken skrev vi i fjor høst om den kommende forestillingen:

Setter opp jubileumskavalkade neste høst

Creme de la creme

Marcussen greier ikke å skjule sin begeistring over å kunne være med å presentere perlene fra musikkteaterets oppsetninger.

– Dette er «creme de la creme». Det beste fra 14 forestillinger. Så nå skal vi øve litt her først med Kjell på piano i noen uker, og så blir det med fullt orkester.

Så da er det bare å starte nedtellingen til 20. oktober for de som har bidratt gjennom mange år, og til 21. oktober for oss andre.