Med kun 50 plasser i elitefeltet, kan det bli trangt om plassene i årets Risør Grand Prix. Fjorårsvinner Elias Angell Spikseth satser på å komme i år også.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Det manglet ikke på superlativene fra Spikseth da han vant fjorårets gateritt i Risør. Og minnene gjør at lysten til å delta i år også er stor. Spesielt når han får høre at rittet går 7. oktober.

– Det burde passe bra, så tenker jeg blir med på det. Det var en utrolig bra stemning i fjor. I tillegg var det en krevende, men samtidig fartsfylt løype. Jeg gleder meg til å komme tilbake, sier Spikseth, som kommer fra Larvik og nå sykler for Tema Fixit.no.

Her er saken vi skrev da Spikseth vant i fjor:

Suksess for festukas gateritt

Håper på fullt

Spikseth deltok blant annet under Artic Race of Norway tidligere i år, og har over tid markert seg godt i norgestoppen.

– Det er veldig hyggelig å høre at han har lyst til å komme tilbake, for Spikseth er god, sier Willy Thorsen i Risør Festuke.

Han håper Risør Grand Prix skal få flere til å utvide sesongen, og at man får med de 50 utøverne det er plass til i eliteklassen.

– Rittet går sent på året, så det er nok noen som har hengt sykkelen i taket. Men, vi satser på en økning i deltakertallet. I fjor var det vel litt over 30 som deltok, sier Thorsen.

Les også:

Friidrett på full fart inn i Risør Festuke

Betyr mye for byen

Willy Thorsen mener et ritt som Risør Grand Prix gir god pr. for Risør som sportsby.

– Og det er viktig når det gjelder deltakelsen. De som har vært med synes rammen her er hyggelig, spesielt fordi så mye skjer nede i byen. Og det handler mye om at de i miljøet snakker sammen.

Det er imidlertid ikke bare de raskeste som får muligheten i sykkelløypa 7. oktober. I tillegg til de 50 i den aktive klassen, sykles det også et turritt hvor det er plass til 60 deltakere.

– Også her var det litt over 30 med i fjor, men vi håper på flere i år. Spesielt fra nærområdet Gjerstad, Vegårshei, Tvedestrand og selvfølgelig Risør. I motsetning til rittet for de aktive, blir ingen plukket ut av turrittet om de blir tatt igjen. Men, det kan nok lønne seg å trene litt i forkant, for det er tungt å sykle opp kranbakken, avslutter Thorsen.

Det er for øvrig også et eget barneritt i sentrum for de opp til og med 14 år før turrittet og Risør Grand Prix setter i gang.

161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
atletixny
spnh-profilann
elektro