Kortreiste gründerkurs gir god starthjelp

[et_pb_section bb_built=»1″ admin_label=»section»][et_pb_row background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial» disabled_on=»on||» disabled=»off»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Hovedbanner gruppe 1″ background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» disabled=»off» disabled_on=»on||» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»]

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial» disabled_on=»|on|on» disabled=»off»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Mobilbanner gruppe 2″ background_layout=»light» text_orientation=»left» disabled=»off» disabled_on=»|on|on» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 13) [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=»3.0.64″ background_position_1=»top_left» background_repeat_1=»no-repeat»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text background_layout=»light» text_orientation=»left» border_style=»solid» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial» _builder_version=»3.0.71″]

Lurer du på om du skal starte din egen bedrift? Eller er du fersk som selvstendig næringsdrivende? Denne høsten er det gratis gründerkurs i Risør.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Det er mye å sette seg inn i om man skal starte for seg selv. Da er det godt å vite at det finnes et offentlig tilbud om innføringskurs innen de viktigste områdene. Og ikke minst er det godt å vite at gründerkursene er gratis.

– Dette er kurs som er åpne. Det ligger i navnet at gründere kan delta. Men, det er også åpent for bedriftsledere som føler de trenger påfyll på de temaene som kommer, sier næringssjef Kamilla Solheim i Risør kommune.

Startpakke på et sølvfat

Iselinn Kongsten i Sørlandsporten Næringshage jobber tett mot en rekke bedrifter. Hun får tilbakemeldinger fra bedrifter om at gründerkurs gir en god plattform å jobbe ut fra.

– Det er komplekst å starte for seg selv. Her får du en startpakke på et sølvfat. Det viser også tilbakemeldingene jeg får. Gründerne sier at kursene gir et bra grunnlag, sier Kongsten til iRisør.no.

Dette er gode kurs som er prøvd og utviklet over flere år, og som hele tiden utvikles i takt med det som trengs. Kamilla Solheim sier kursene i tillegg er bra for henne ha med i samtalen med folk som er i startgropa for å bli selvstendig næringsdrivende.

– Etterspørsel er det alltid, og det er et veldig godt verktøy for meg å bruke i dialog med gründere eller andre. Jeg kan gå inn på nettet og vise at her er kurskatalogen, dette vil jeg råde deg å gå på, for her er du i din utvikling. Så gründerkurs er et kjempebra verktøy som vi har tilgjengelig, sier Solheim.

Les også:

Skaper vekst hos de små og mellomstore

Blir kjent med hverandre

For Sørlandsporten Næringshage er det ekstra positivt at regionens gründere tar turen til Risør og næringshagens lokaler.

– Dette er jo en fin måte for de som skal starte bedrift å bli kjent med næringshagen på også. Næringshageprogrammet er jo et statlig virkemiddel som skal være til hjelp for bedrifter på mindre steder, sier Iselinn Kongsten.

Næringshagen i Risør står klar med både kompetanse og muligheter for rimelige lokaler til de som ønsker det.

Kommunen og næringshagen har ikke vært ute og markedsført høstenskurspakke ennå. Det skyldes at siste kursleder først kom på plass i forrige uke.

– Nå blir det å gå direkte på de vi vet dette er aktuelt for, og å markedsføre gjennom aviser og rundt forbi. Å komme på Smartstart er bra start, for da får du en presentasjon av de andre kursene. De omhandler emner som jus, bedriftsøkonomi og markedsføring. Så dette er sentrale tema for mange, sier Solheim.

Går på omgang

– Gründerkursene er viktige for både Risør kommune og regionen. Dette er jo kurs som fylket kjører både vår og høst, og vi har hatt de her i Risør også tidligere. Vi har bestemt at kursene skal gå på rundgang i kommunene. Det er fordi vi ser at det er størst pågang når kursene er i egen kommune.

Samtidig er kursene åpne for alle, slik at de som for eksempel holder til i Gjerstad, Tvedestrand, Vegårshei, godt kan melde seg på gründerkurs i Risør.

– Slik var det i våres også da kursene gikk i Tvedestrand. Disse var åpne for gründere i Risør. Men, vi ser at det er størst interesse når de er i hjemkommunen.

På spørsmål om det er noen gründere i komminga, svarer næringssjefen bekreftende på det.

– Det er et par på gang, så det er alltid noe. Men, jeg skulle ønsker det var mye større pågang nå, avslutter Kamilla Solheim.

Et springbrett for de som starter bedrift

Her er oversikt på når kursene går i Næringshagen i Risør denne høsten:

Introduksjonskurs Smart Start

13. september og 2. november kl. 17 – 21 (du velger en av dagene)

Kurset inneholder praktisk orientering om bedriftsetablering, forretningsplanlegging samt informasjon om aktører i det lokale virkemiddelapparatet som arbeider med tilrettelegging, veiledning og støtte til deg som nyetablerer.

Bedriftsøkonomi og regnskap, del 1-3

17., 19. og 24 oktober kl. 18-21

Kurset vil gi deg en introduksjon til de viktigste lovene og reglene knyttet til etablering og drift av en ny virksomhet. Gjennom praktiske eksempler vil vi ta opp temaer som valg av selskapsform, skatt, bilagshåndtering, regnskap, budsjett, likviditetsstyring.

Jusskurs for grϋndere, del 1-2

14. og 16. november kl. 18-21

Praktisk foredrag over spillereglene i næringslivet med eksempler fra virkeligheten særlig i forhold til ulike aktører; før en starter egen næring, når en setter i gang og når en er i full drift.

Web og sosiale medier som markedskanal, del 1-3

3., 5. og 10. oktober kl. 18-21

Kurset gir en orientering om muligheter for bruk av web og sosiale medier til salg og markedsføring av produkter og tjenester. Digital markedsforståelse, web og sosiale medier samt forståelse av teknologi er tre hovedpilarer for dette kurset. 

Salgskurs, del 1-2

27. og 29. november kl. 18-21

Kurs i selgende kommunikasjon av ide/produkt. Kurset er spekket med konkrete eksempler deltakerne normalt kjenner seg igjen i og teori gjøres om til forståelig praksis. Hvordan avklare kundenes forventninger og opplevde behov? Hvordan tilpasse kommunikasjon og oppfølging av kundene?

 

Påmelding til kursene gjøres via denne linken:  www://austagderfk.no/grunderkurs og deretter trykke på link som åpner kurskalenderen hvor man selv melder seg på de gründerkurs man ønsker.

[/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=»3.0.71″ background_layout=»light» text_orientation=»left» border_style=»solid» disabled=»off» disabled_on=»on||»] [/et_pb_text][et_pb_text _builder_version=»3.0.71″ background_layout=»light» text_orientation=»left» border_style=»solid» disabled=»off» disabled_on=»|on|on»] [/et_pb_text][et_pb_code _builder_version=»3.0.71″ disabled=»off» disabled_on=»|off|on»][/et_pb_code][et_pb_code _builder_version=»3.0.71″]Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 33)[/et_pb_code][et_pb_text _builder_version=»3.0.71″ background_layout=»light» text_orientation=»left» border_style=»solid» custom_padding=»0px|5px|20px|0px»]

elektro
atletixny
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row disabled_on=»on|on|on» disabled=»on» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_gallery _builder_version=»3.0.64″ show_title_and_caption=»on» show_pagination=»on» fullwidth=»on» orientation=»landscape» zoom_icon_color=»#000000″ hover_overlay_color=»rgba(255,255,255,0.9)» background_layout=»light» border_style=»solid» auto=»off» /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
atletixny
elektro