Siembesøk skapte oppdrag for lokale bedrifter

[et_pb_section bb_built=»1″ admin_label=»section»][et_pb_row background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial» disabled_on=»on||» disabled=»off»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Hovedbanner gruppe 1″ background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» disabled=»off» disabled_on=»on||» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»]

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial» disabled_on=»|on|on» disabled=»off»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Mobilbanner gruppe 2″ background_layout=»light» text_orientation=»left» disabled=»off» disabled_on=»|on|on» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 13) [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=»3.0.64″ background_position_1=»top_left» background_repeat_1=»no-repeat»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text background_layout=»light» text_orientation=»left» border_style=»solid» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial» _builder_version=»3.0.71″]

Det som skulle vært en monteringsjobb av en skipsvegg for Risør Engineering, har blitt til arbeid for flere lokale bedrifter med spisskompetanse.

Tekst og foto: Tore Myrberg

– Da vi sto her og så på arbeidet som gjøres om bord, tok vi oss selv i å tenke at her er det mye lokal spisskompetanse samlet på et sted.

Det forteller hos Fritz Lundberg i Risør Engineering AS. Bakgrunnen er arbeid på flerbruksskip «Siem N Sea», som for øyeblikket ligger til kai på Krana.

– Grunnen til at den ligger her er at det har vært lagret en 42 tonn tung vegg her i nesten ett år. Nå skal den monteres, sier Lundberg til iRisør.no.

Utgangspunktet var at denne veggen skulle monteres på «Siem N Sea». Det var før rederiet så muligheten for å få gjort så langt mer mens skipet først lå til kai på Krana.

Mange på plass

Men, det var mer som trengtes å bli gjort på skipet. Rederiet fant derfor ut at de skulle spørre om arbeidet kunne bli utført lokalt mens «Siem N Sea» først lå til kai i Risør.

– I tillegg til Risør Engineering har også Risør Trebåtbyggeri, AG Mekanikk, Intergas, RTA og Kvernvik Bruk oppdrag. Så her er det mange lokale i sving. Risør har en rekke bedrifter med spisskompetanse. Det ville gjort det vanskelig for oss om ikke vi hadde hatt tilgang til den kompetansen.

Denne gangen er det nemlig ikke snakk om et skip som skal ligge i opplag.

– Arbeidet som gjøre om bord kan utføres mange steder, men de valgte å gjøre det her. For Risør Engineering betyr dette mye. Og det er en anerkjennelse at et rederi ser at vi kan gjøre dette i Risør, sier Lundberg.

En rekke bedrifter er involvert i arbeidet. Her er det Intergas som er på vei om bord.

Gir ringvirkninger

Forrige gang «Siem N Sea» var i Risør benyttet de seg av overnatting på hotellet, lokale mattilbud og var ivrige brukere av Risørs drosjer. Denne gangen går mange av synergiene på det arbeidet som skal utføres.

Da iRisør.no var om bord er det 20 mann fra risørfirmaer i sving. I tillegg kommer alt det prefabrikkerte som er laget og lages rundt om på bedriftene. Så dette gir mye bra. En av bedriftene som kastet seg rundt på kort tid, er Risør Trebåtbyggeri. De legger nytt slitedekk på skipet.

– Vi fikk en forespørsel tidligere om å levere materialer. Så hørte vi ikke mer før Fritz ringte torsdag klokken 15 og lurte på om vi kunne gjøre dette. Det satte vi veldig pris på og kastet oss rundt for å få ting på plass, forteller Espen Sommerfelt ved Risør Trebåtbyggeri.

For det er ikke gitt at man skal kunne få på plass både materialer og fagfolk på så kort tid.

– Vi spurte Gryting Sag, og han la alt annet til side for hjelpe oss. Og vi har også fått hjelp fra Åmli. Så vi begynte å prefabrikkere fredag kveld, og nå har vi alt som kan krype og gå på plass med åtte personer fordelt på to lag.

Risør Trebåtbyggeri kastet seg rundt og mobiliserte det de har av fagfolk for å få lagt nytt slitedekk på Siem N Sea.

Håper på mer

Gleden over denne jobben er stor, men det ligger også et håp i at man ved å levere på kort varsel kanskje kan få flere slike oppdrag til Risør.

– Det er utrolig positivt at vi kan vise hva Risør kan tilby av spisskompetanse. Så dette kan fort gi flere lignende oppdrag. Så det er viktig at vi viser at vi tar utfordringene som kommer, sier Sommerfelt.

Kombinasjonen man får til ved å samarbeide er også noe Fritz Lundberg ved Risør Engineering AS mener er helt avgjørende.

– Slike ting skjer vanvittig fort. Først søndag kveld fikk jeg vite det totale omfanget på jobben, og i løpet av det neste døgnet kan det komme på flere jobber vi skal gjøre før «Siem N Sea» går videre. Det vi får til er bra for Risør Engineering, det er bra for mange lokale kompetansebedrifter og det er bra for Risør, avslutter Lundberg.

Her gjøres det klart for å feste på skipsveggen som har vært lagret i Risør.

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Nyhetsflyt banner» _builder_version=»3.0.71″ background_layout=»light» text_orientation=»left» border_style=»solid» disabled=»off» disabled_on=»on||»] [/et_pb_text][et_pb_code admin_label=»Nyhetsflytannonse på mobil» _builder_version=»3.0.71″ disabled_on=»|on|on» disabled=»off»][/et_pb_code][et_pb_code _builder_version=»3.0.71″ disabled=»off» disabled_on=»|off|on»][/et_pb_code][et_pb_code _builder_version=»3.0.71″]Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 33)[/et_pb_code][et_pb_text _builder_version=»3.0.71″ background_layout=»light» text_orientation=»left» border_style=»solid» custom_padding=»0px|5px|20px|0px»]

atletixny
elektro
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row disabled_on=»on|on|on» disabled=»on» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_gallery _builder_version=»3.0.64″ show_title_and_caption=»on» show_pagination=»on» fullwidth=»on» orientation=»landscape» zoom_icon_color=»#000000″ hover_overlay_color=»rgba(255,255,255,0.9)» background_layout=»light» border_style=»solid» auto=»off» /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
elektro
atletixny