Nå kommer Risør Teknologipark

[et_pb_section bb_built=»1″ admin_label=»section»][et_pb_row background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial» disabled_on=»on||» disabled=»off»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Hovedbanner gruppe 1″ background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» disabled=»off» disabled_on=»on||» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»]

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial» disabled_on=»|on|on» disabled=»off»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Mobilbanner gruppe 2″ background_layout=»light» text_orientation=»left» disabled=»off» disabled_on=»|on|on» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 13) [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=»3.0.64″ background_position_1=»top_left» background_repeat_1=»no-repeat»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text background_layout=»light» text_orientation=»left» border_style=»solid» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial» _builder_version=»3.0.72″]

Risør Næringspark er historie. Framover er det navnet Risør Teknologipark som skal skinne fra kommunens næringsområde langs E18.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Det var Solheim selv som innførte navnet Risør Næringspark for noen år siden. Gjennom å døpe det hele om til Risør Teknologipark får man en identitet som er lettere å knytte opp mot moderne næringsvirksomhet.

– Det er ikke en veldig stor endring dette her. Vi er blitt sett på litt utenfra, som har begynt å jobbe med meg. De sier vi burde heve oss litt opp og tenke litt nytt. Også har veldig mange av bedriftene som er i området i dag et engelsk marked, sier Kamilla Solheim til iRisør.no.

Mer salgbart

En mer moderne og fremtidsrettet profil knyttet til området, er også viktig når næringssjefen skal jobbe med å få på plass nye bedrifter.

– Aktører som har sett seg om etter områder for å etablere grønne datasentre, har sett oss utenfra og kommet forslag til navn og logo som også vil gjøre seg godt for utenlandske interessenter.

I et møte næringssjefen hadde med bedriftene 22. august la hun derfor fram Risør Teknologipark som et forslag.

– Det bedriftene liker er at vi «brander» det som ett område. Så er kanskje ikke akkurat navnet avgjørende for de. Men, at vi får det på plass en gang for alle, tror jeg er kjempeviktig for de.

Nå kjører vi

I forhold til synlighet, spesielt i søk på nett, er det viktig at Risør fortsatt er med i navnet på området. Samtidig vil det nok ta tid før folk slutter å si Moland.

– Folkene jeg jobber sammen med har påpekt at stedet fortsatt heter Moland, men det vil være Risør som vil være synlig og Risør Teknologipark som blir paraplyen når folk skal søke på nett. Men, det vil fortsatt hete Molandsveien på den ene siden og sånne ting.

Dermed er arbeidet i gang med å få på plass skilt, samt å gjøre andre nødvendige endringer knyttet opp mot den nye merkevaren.

– Jeg har også luftet dette for formannskapet, uten at det kom noen protester. Så nå kjører vi. Bedriftene var positive til det, og det er vel det viktigste.

Dette er logoen som skal være med å bygge opp Risør Teknologipark som merkevare.

Skal synliggjøres

I forbindelse med det nye navnet, er det noe arbeid med å endre informasjon som er på plass pr. i dag. For ingen skal i fremtiden være i tvil om at de kommer til Risør Teknologipark.

– Det første nå blir at man raskt må få byttet ut selve skiltene inn mot området. Ikke de langs veien, men de inne på området. På det ene står det nå Siva Industripark og på det andre Moland Øst. De må friskes opp med korrekt logo og riktige navn på bedriftene som faktisk finnes. Sånn at det for eksempel ikke lengre skal stå Bandak og Amek. Det må heller stå det IMS ønsker at de byggene skal hete.

Også digitalt må det gjøres grep, uten at Kamilla Solheim ser på det som den store kostnaden.

– Det må lages en felles nettside med GPS-plassering så det er søkbart. Vi vil også være pådriver for at alle bedriftene går inn og endrer sine nettsider sånn at de har det riktige begrepet. Ting som ikke er kostnadskrevende, men som sakte men sikkert øker synligheten.

Skal snakke med Vegvesenet

Noe som kan bli vanskeligere, er skiltingen nede på selve E18. For der er det ikke kommunen selv om som bestemmer.

– Når vi nå har alle bedriftene bak oss, må vi ta en ny runde med Vegvesenet. Det har vi hatt før, og også tilbudt oss å betale nye skilt på E18 for å få de sånn som vi vil. De har vært urokkelige, men jeg tenker at nå må vi gå nye runder.

Et viktig argument i så måte, er at man i Arendal har et område med samme stedsnavn som brukes blant annet til næring.

– Det ligger jo et område som heter Moland også i Arendal som kan komme til å bli brukt i langt større grad nå som den nye E18 kommer mellom Tvedestrand og Arendal. En god skilting til Risør Teknologipark vil gjøre at man kan unngå misforståelser, sier næringssjef Kamilla Solheim.

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Nyhetsflyt banner» _builder_version=»3.0.71″ background_layout=»light» text_orientation=»left» border_style=»solid» disabled=»off» disabled_on=»on||»] [/et_pb_text][et_pb_code admin_label=»Nyhetsflytannonse på mobil» _builder_version=»3.0.71″ disabled_on=»|on|on» disabled=»off»][/et_pb_code][et_pb_code _builder_version=»3.0.71″ disabled=»off» disabled_on=»|off|on»][/et_pb_code][et_pb_code _builder_version=»3.0.71″]Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 33)[/et_pb_code][et_pb_text _builder_version=»3.0.71″ background_layout=»light» text_orientation=»left» border_style=»solid» custom_padding=»0px|5px|20px|0px»]

atletixny
elektro
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row disabled_on=»on|on|on» disabled=»on» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_gallery _builder_version=»3.0.64″ show_title_and_caption=»on» show_pagination=»on» fullwidth=»on» orientation=»landscape» zoom_icon_color=»#000000″ hover_overlay_color=»rgba(255,255,255,0.9)» background_layout=»light» border_style=»solid» auto=»off» /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
elektro
atletixny