På dagtid jobber Marius Jacobsen (26) som selvstendig tømrer. På kveldstid utvikler han et produkt som skal gi bedre arbeidsflyt og helse for håndverkere.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Til tross for sin unge alder har Marius Jacobsen allerede jobbet lenge innen tømrerfaget. Og det var på jobb han ble klar over en arbeidsoppgave som til tider tok uforholdsmessig lang tid.

– Jeg tenkte at dette måtte da kunne gjøres noe med. Så jeg satt hjemme på låven kveld etter kveld, og kom opp med en idé. Deretter fikk jeg tilskudd på 100 000 kroner til å utvikle det hele videre. Jeg har også fått viktig støtte fra det regionale næringsfondet her øst i Agder, forteller Jacobsen.

Soft Work

Gjennom prosessen ble 26-åringen kjent med Sørlandsporten Næringshage , og for rundt et år siden ble han en målbedrift. Det betyr at han følges ekstra godt opp av gjennom næringshagen.

– Vi jobbet veldig godt sammen, så det var naturlig å fortsette samarbeidet. Jeg har en bedrift fra før, men har også registrert Soft Work AS. Det er her vi jobber med produktet og det er Soft Work AS som er målbedrift, sier Jacobsen.

Han mener samarbeidet med Sørlandsporten Næringshage har vært viktig i utviklingen. Siden Jakobsen bor i Åmli, har det til tider vært møtevirksomhet både i Risør og Arendal.

– For meg har det vært veldig greit å ha noen jeg kan drøfte alt med. De har kommet med innspill underveis som har hjulpet meg på veien. Og om jeg har manglet litt motivasjon og vært usikker, så har de dratt meg opp og fått meg på igjen.

Håper på lansering om noen måneder

Akkurat hva produktet er, vil Jacobsen naturlig nok holde tett til brystet under utviklingen. Det han kan si, er at det dreier som om noe som nok er til ekstra hjelp når temperaturen synker.

– Jeg håper at vi kan komme i gang med produksjon i løpet av de første månedene i 2018. Om det er realistisk får vi se. Det kommer litt an på tester vi snart skal i gang med.

Produktet er nemlig ferdig tegnet og planlagt, og noen enkle tester er allerede gjennomført med hell. Nå gjenstår de testene som avgjør om man snart er klar til å få det hele ut i salg.

Tømrer på dagtid

Det er ganske imponerende å se hvor mye Marius Jacobsen får unna i løpet av et døgn. For utviklingen av et helt nytt produkt, kommer på siden av at han for et par år siden startet for seg selv om tømrer.

– Før det var jeg ansatt som tømrer i ni år, men jeg har hele tiden hatt som mål å starte for meg selv.

Den unge tømreren er også et eksempel på hvordan hele østregionen er et arbeidsmarked. For selv om han holder til i Åmli, er jobbene spredt ut over Risør, Kragerø, Tvedestrand og Åmli. Ja, til og med Arendal og Kristiansand. Med en viktig innovasjon på gang, kan man lure på hvordan han etter hvert skal rekke alt.

– Jeg kom nylig fram til at døgnet ikke har mer enn 24 timer, så jeg har noen andre ting jeg vurderer å kutte ned på slik at jeg kan prioritere tømrerfirmaet og Soft Work AS, avslutter Marius Jacobsen.

 

risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
elektro
atletixny