Foto: Halvard Ellefsen

Risør Musikkteater er i full gang med øvelsene til høstens jubileumsforestilling «Din beste tid er nå». Denne helgen ble av det travle slaget.

Tekst: Line G. Paulsen, Foto: Halvard Ellefsen

Risør Musikkteater fyller 30 år denne høsten og selv om det ble satt opp en forestilling i fjor så valgte styret å satse på en jubileumsforestilling. «Din beste tid er nå» er hentet fra musikalen Fugleburet som musikkteateret satt opp i 2010.

Lørdag og søndag var mange av de involverte med på øvelsene i Risørhuset til de første øvelsen på scenen med orkester. Cecilie Eeg Johansen er en av dem, hun har spilt i mange av oppsetningen som Risør Musikkteater har gjort, fra Sommer i Tyrol (1987) til Blood Brothers (2004).

– Det er spennende å komme tilbake, siden jeg jo kun holder på med dette som amatør. Musikkteateret er en del av min identiteten og derfor er det flott å få lov til å være med, sier Eeg Johansen til iRisør.no.

Cecile Eeg Johansen og Thea Green Lundberg koser seg på øvelsene. Foto: Halvard Ellefsen

Løpende debut

Mange vil nok huske unge Thea Green Lundberg som Dorothy i Trollmannen fra Oz, hun har tatt pause fra sitt hektiske program for å kunne delta på denne oppsetningen. Lundberg har bare vært med i en av Musikkteaterets oppsetninger, men har til gjengjeld en lang fartstid i Ungdomsteateret.

– Jeg gjorde min debut her ved å løpe ned denne trappen minnes Lundberg når vi sitter i trappa i storesalen på Risørhuset.

Hun har for øvrig straks premiere på en tv serie også.

– Okkupert 2 sendes på TV en gang etter jul, men kommer på Viaplay allerede 29. september for de som er interessert.

 

Det blir alltid litt mer spennende når øvelsene er med fullt orkester. Foto: Halvard Ellefsen

Galskap og gøy

Risør musikkteater har ikke bare hentet inn tidligere hovedrolleinnehavere til denne forestillingen, det er plass til mange av de faste gledessprederne også.

Dean Gunleiksen skal blant annet ha med flere av sine dansere fra sitt dansestudio. Roar Markussen har satt sammen et orkester for anledningen og de er limet som binner det hele sammen. Koret må en heller ikke glemme, de danner bakteppet i mange av scenene.

En annen kjenning iRisør tok en prat med er Øystein Eriksen. Han er vel den av skuespillerne som har vært mest i Risør og på senen de siste årene.

– Det er en ære å få være med, sier Eriksen.

Han minnes rollen om Bør i Bør Børson jr i 2002 og humrer:

– Galskap og gøyalt! Det er veldig hyggelig å være tilbake og kjenne på følelsene og ikke minst menneskene.

 

I tillegg til de rutinerte er det også hentet inn unge aktører til jubileumsforestillingen. Foto: Halvard Ellefsen

Kun en måned igjen

Hele 14 forskjellige musikaler skal ensemblet gjennom i denne forestillingen. Det blir mange godbiter

Så sett av helgen 20 til 22 oktober allerede nå. Det vil bli spilt tre forestillinger om er åpne for publikum, og en for spesielt inviterte (fredagen). Det er bare å følge med i pressen, for billettene er ennå ikke lagt ut for salg.

Undertegnede vil med dette også informere om at hun er med i forestillingen og gleder seg vilt.