Holder frokostseminar om internasjonalisering

[et_pb_section bb_built=»1″ admin_label=»section»][et_pb_row background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial» disabled_on=»on||» disabled=»off»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Hovedbanner gruppe 1″ background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» disabled=»off» disabled_on=»on||» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»]

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial» disabled_on=»|on|on» disabled=»off»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Mobilbanner gruppe 2″ background_layout=»light» text_orientation=»left» disabled=»off» disabled_on=»|on|on» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 13) [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=»3.0.64″ background_position_1=»top_left» background_repeat_1=»no-repeat»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text background_layout=»light» border_style=»solid» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial» _builder_version=»3.0.75″]

Det høres kanskje ut som et tema for de store nasjonale bedriftene, men også for bedrifter i Risør og på Sørlandet er internasjonalisering viktig.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Derfor kan det bli en nyttig formiddag for lokale bedriftsledere i Sørlandsporten Næringshage onsdag 27. september. Foredragsholder er Tore Karlstad, som er daglig leder og medeier i Advance Business Partner AS. Han er ikke i tvil om nytten.

– Mange sier at verden er blitt mindre, men jeg sier den er blitt større – fordi vi nå har mye bedre muligheter til å reise langt, når flere steder eller kan få mange fra andre land til Norge. Enten vi vil eller ikke kommer vi tett på mange med utenlandsk bakgrunn. Norge er et lite land med få innbyggere. Det vil si at mulighetene for oss er mye større i den store verden enn motsatt. Om vi ikke allerede har undersøkt våre muligheter, bør vi gjøre det, sier Karlstad til iRisør.no.

Bred målgruppe

Av den grunn mener Karlstad at det er mange som bør få med seg litt grunnleggende informasjon om internasjonalisering.

– Målgruppen finner vi i ledelsen i bedrifter i vårt område og i støtteapparatet til disse – offentlige som private aktører. De kan gjerne allerede ha internasjonal tilknytning og være med på å dele sine erfaringer – eller de er interessert i å høre andres erfaringer og senere sjekke ut om dette kan være aktuelt for egen virksomhet.

For noen vil det være snakk om muligheten til å kjøpe varer fra utlandet, for andre det å se nye markeder å selge egne produkter i.

– Dette er like aktuelt for de som kjøper inn varer laget i utlandet og de som har arbeidstakere fra andre land og kulturer, som for de som ser et marked og vil selge sine varer og tjenester eller til og med etablere seg i internasjonale markeder.

Viktige elementer

Tore Karlstad vet hva han snakker om. Selv har han over 30 års erfaring fra offentlige og private virksomheter med tilrettelegging og gjennomføring av større og mindre internasjonale aktiviteter, events, selskapsetableringer, salg, grensekryssende transaksjoner også videre. Det har gitt han kryss-kulturelle opplevelser, erfaringer og forståelse.

– I løpet av frokostseminaret vil de som kommer få bedre innsikt i mange ting. Blant annet hvordan man blir interessante i et internasjonalt marked og litt om fallgruver og risiko. Også vil man ikke minst få møte andre som har interesse for tema. Selv om alle har en travel hverdag der tiden må prioriteres, så vil dette være en viktig møteplass. Det å ha godt nettverk og kjenne til hva som kan leveres kortreist kan ofte være en god start på en god utvikling.

Åpen for prosjekter

Det er Sørlandsporten Næringshage som arrangerer frokostseminaret. Michel Esnault kan fortelle at de vil stå klare til å bistå bedrifter som ønsker å utvide sin horisont.

– De bedriftene som finner dette interessant og ønsker å gå videre vil kunne bli med i et prosjekt som vil ta utgangspunkt i egen bedrift med det mål å bli mer internasjonal. Deltagelse i et slikt prosjekt gjennom Sørlandsporten Næringshage vil gi mulighet for hjelp til å gjennomføre et forprosjekt, sier Esnault.

Han understreker at frokostseminaret er gratis, men at de som vil være med må melde seg på til ham innen 22. september.

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Nyhetsflyt banner» _builder_version=»3.0.71″ background_layout=»light» text_orientation=»left» border_style=»solid» disabled=»off» disabled_on=»on||»] [/et_pb_text][et_pb_code admin_label=»Nyhetsflytannonse på mobil» _builder_version=»3.0.71″ disabled_on=»|on|on» disabled=»off»][/et_pb_code][et_pb_code _builder_version=»3.0.71″ disabled=»off» disabled_on=»|off|on»][/et_pb_code][et_pb_code _builder_version=»3.0.71″]Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 33)[/et_pb_code][et_pb_text _builder_version=»3.0.71″ background_layout=»light» text_orientation=»left» border_style=»solid» custom_padding=»0px|5px|20px|0px»]

elektro
atletixny
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row disabled_on=»on|on|on» disabled=»on» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_gallery _builder_version=»3.0.64″ show_title_and_caption=»on» show_pagination=»on» fullwidth=»on» orientation=»landscape» zoom_icon_color=»#000000″ hover_overlay_color=»rgba(255,255,255,0.9)» background_layout=»light» border_style=»solid» auto=»off» /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
elektro
atletixny