– Jeg skulle tatt dette kurset mye tidligere

[et_pb_section bb_built=»1″ admin_label=»section»][et_pb_row background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial» disabled_on=»on||» disabled=»off»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Hovedbanner gruppe 1″ background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» disabled=»off» disabled_on=»on||» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»]

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial» disabled_on=»|on|on» disabled=»off»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Mobilbanner gruppe 2″ background_layout=»light» text_orientation=»left» disabled=»off» disabled_on=»|on|on» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 13) [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=»3.0.64″ background_position_1=»top_left» background_repeat_1=»no-repeat»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text background_layout=»light» border_style=»solid» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial» _builder_version=»3.0.75″]

Rundt 15 deltakere møtte opp til informasjonsmøtet «Smart Start» i næringshagen i forrige uke. Rolf Tore Røed skulle ønske han hadde gjort dette tidligere.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Røed startet opp sitt eget firma, RT Entreprenørservice, i november i fjor. Han fant derfor ut at det var på tide med litt informasjon om forskjellige sider ved å drive som selvstendig.

– Det er mye å sette seg inn i når man starter egen bedrift. Derfor er det fint å få informasjon fra profesjonelle. Det er grunnen til at jeg ble med på «Smart Start nå, sier Rolf Tore Røed til iRisør.no.

Her finner du facebooksiden til RT Entreprenørservice

Rolf Tore Røed driver RT Entreprenør.

Mye nyttig

Informasjonsmøtene «Smart Start» er ment både på de som vurderer å starte opp en bedrift og for de som er i gang, men trenger faglig påfyll.

– Min erfaring er at det var mye nyttig informasjon, men jeg skulle tatt dette kurset før jeg startet opp. Det var også nyttig å få vite om alle støtteordninger og hjelpemidler som er tilgjengenlig, sier Rolf Tore.

En del av møtet gikk på å informere om de videre kursene som går i Risør utover høsten. Her er det praktisk kurs i blant annet regnskap, jus, markedsføring og sosiale medier. Rolf Tore Røed ser ikke bort fra at han blir å finne på noen av disse kursene.

– Om jeg har mulighet, så vil jeg helt klart gjøre det, sier han.

Fornøyd med oppmøtet

I tillegg til kurslederne var både næringssjef Kamilla Solheim i Risør kommune og Michel Esnault fra Sørlandsporten Næringshage til stede på møtet. Solheim er fornøyd med rundt 15 deltakere på en onsdag i Risør. For hun har selv oppfordret mange av deltakerne til å komme.

–Dette er et helt greit antall, og det er en fin gruppe vi har her. Av denne gjengen så er det vel tre jeg ikke har møtt tidligere, sier hun.

Nå håper Solheim interessen blir enda større for de konkrete kursene som skal holdes videre.

– «Smart Start» egner seg godt for de i startfasen. Kursene som kommer utover er veldig godt egent også for de som har holdt på en stund. Tross alt tilbyr vi kurs med topp kompetanse, og som i tillegg er helt gratis. Så dette håper jeg er attraktivt for mange, sier Solheim.

INTRODUKSJONSKURS SMART START

2. november kl. 17 – 21

Kurset inneholder praktisk orientering om bedriftsetablering, forretningsplanlegging samt informasjon om aktører i det lokale virkemiddelapparatet som arbeider med tilrettelegging, veiledning og støtte til deg som nyetablerer.

BEDRIFTSØKONOMI OG REGNSKAP, DEL 1-3

17., 19. og 24 oktober kl. 18-21

Kurset vil gi deg en introduksjon til de viktigste lovene og reglene knyttet til etablering og drift av en ny virksomhet. Gjennom praktiske eksempler vil vi ta opp temaer som valg av selskapsform, skatt, bilagshåndtering, regnskap, budsjett, likviditetsstyring.

JUSSKURS FOR GRΫNDERE, DEL 1-2

14. og 16. november kl. 18-21

Praktisk foredrag over spillereglene i næringslivet med eksempler fra virkeligheten særlig i forhold til ulike aktører; før en starter egen næring, når en setter i gang og når en er i full drift.

WEB OG SOSIALE MEDIER SOM MARKEDSKANAL, DEL 1-3

3., 5. og 10. oktober kl. 18-21

Kurset gir en orientering om muligheter for bruk av web og sosiale medier til salg og markedsføring av produkter og tjenester. Digital markedsforståelse, web og sosiale medier samt forståelse av teknologi er tre hovedpilarer for dette kurset. 

SALGSKURS, DEL 1-2

27. og 29. november kl. 18-21

Kurs i selgende kommunikasjon av ide/produkt. Kurset er spekket med konkrete eksempler deltakerne normalt kjenner seg igjen i og teori gjøres om til forståelig praksis. Hvordan avklare kundenes forventninger og opplevde behov? Hvordan tilpasse kommunikasjon og oppfølging av kundene?

 

Påmelding til kursene gjøres via denne linken:  www://austagderfk.no/grunderkurs og deretter trykke på link som åpner kurskalenderen hvor man selv melder seg på de gründerkurs man ønsker.

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Nyhetsflyt banner» _builder_version=»3.0.71″ background_layout=»light» text_orientation=»left» border_style=»solid» disabled=»off» disabled_on=»on||»] [/et_pb_text][et_pb_code admin_label=»Nyhetsflytannonse på mobil» _builder_version=»3.0.71″ disabled_on=»|on|on» disabled=»off»][/et_pb_code][et_pb_code _builder_version=»3.0.71″ disabled=»off» disabled_on=»|off|on»][/et_pb_code][et_pb_code _builder_version=»3.0.71″]Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 33)[/et_pb_code][et_pb_text _builder_version=»3.0.71″ background_layout=»light» text_orientation=»left» border_style=»solid» custom_padding=»0px|5px|20px|0px»]

elektro
atletixny
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row disabled_on=»on|on|on» disabled=»on» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_gallery _builder_version=»3.0.64″ show_title_and_caption=»on» show_pagination=»on» fullwidth=»on» orientation=»landscape» zoom_icon_color=»#000000″ hover_overlay_color=»rgba(255,255,255,0.9)» background_layout=»light» border_style=»solid» auto=»off» /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
elektro
atletixny