Legger til rette for flerkulturell verdiskapning

Innvandrere og kvinner er grupper næringsfondet har fokus på når det skal gir tilsagn om støtte.

[et_pb_section bb_built=»1″ admin_label=»section»][et_pb_row background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial» disabled_on=»on||» disabled=»off»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Hovedbanner gruppe 1″ background_layout=»light» text_orientation=»left» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» disabled=»off» disabled_on=»on||» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»]

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial» disabled_on=»|on|on» disabled=»off»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Mobilbanner gruppe 2″ background_layout=»light» text_orientation=»left» disabled=»off» disabled_on=»|on|on» use_border_color=»off» border_color=»#ffffff» border_style=»solid» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»] Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 13) [/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=»3.0.64″ background_position_1=»top_left» background_repeat_1=»no-repeat»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text background_layout=»light» border_style=»solid» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial» _builder_version=»3.0.75″]

Tirsdag denne uken var fokuset i Risør Næringshage på flerkulturell verdiskapning. En rekke innvandrere med ønske om å starte egen bedrift var på plass.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Blant deltagerne finner vi Mohammad Albakkar. Han er mannen som under språkpraksis hos Berit T. Adeler lagde den nye vesken til Lundens ordførerkjede.

– Jeg håper å kunne starte min egen butikk hvor jeg syr klær. Da er dette prosjektet noe som kan hjelpe meg. Her snakket vi om hvordan man åpner butikk, hvordan man snakker til kundene og det å betale skatt. Jeg håper også at jeg gjennom prosjektet kan få hjelp til å vite mer om hvordan jeg kan låne pengene som trengs for å åpne butikk, sier Albakkar til iRisør.no.

Det er god nytte i samtalene som deltakerne får med fagpersonell. Her er det Michel Esnault som veileder en innvandrer som kanskje skal starte for seg selv.

Mange med drivkraft

Han var langt fra alene. For en rekke elever fra voksenopplæringen benyttet sjansen til å få luftet sine forretningsideer.

– Dette går ut på å få i gang innvandrerne. De som er motiverte til å bruke egne erfaringer, kunnskaper og bakgrunn til å utøve gründerskap i Norge, forteller Anne Grete Strandquist.

Hun er lærer ved voksenopplæringen, og har stor tro på sine elever.

– Jeg mange av disse kan klare det, og at de har nok progresjon i språket til å lykkes, sier hun.

Prøver å inspirere

Kursleder Jens Anders Risvand kommer fra etablerersenteret i Kristiansand, og forteller mer enn gjerne om prosjektet.

– Flerkulturell Verdiskapning Agder er eid av fylkeskommunene i Aust-Agder og Vest-Agder sammen med IMDi (Integrerings- og mangfoldsdirektoratet). Vårt mål er å inspirere og hjelpe de som har lyst til å prøve seg med å etablere egen virksomhet i Norge, sier Risvand.

Derfor er blant annet dette møtet lagt opp med både felles foredrag og individuelle samtaler med deltakerne. På det området fikk han opgså hjelp fra Michel Esnault i Sørlandsporten Næringshage.

– Det kom en bølge av innvandrere i 2015 og 2016, og vi prøver å fange opp denne bølgen, sier han.

Jens Anders Risvand i samtale med en av innvandrerne som ønsker å starte egen bedrift.

Her er litt fakta om det hele hentet fra fylkeskommunene:

Gjennom prosjektet «Flerkulturell Verdiskaping Agder» ønsker man å få flere innvandrere til å lykkes med å starte egen virksomhet. Etablering av egen virksomhet vil kunne bidra til økt integrering, bedret livskvalitet og økt verdiskaping i regionen.

Prosjektet skal bidra til å øke kunnskapen om bedriftsetablering til innvandrere som har opphold i Norge og er bosatt i kommuner på Agder. Prosjektet tar også sikte på å tilpasse opplæringen for bedriftsetablering for innvandrere, og få flere innvandrere til å starte egen bedrift.Prosjektets målgruppe er innvandrere som er med i NAVs introduksjonsprogram for arbeidssøkere med innvandrerbakgrunn, men andre innvandrere som ønsker å starte bedrift er også velkomne.

Vilkårene for deltakelse: Flerkulturell bakgrunn, behersker norsk og at de har et ønske om å starte egen bedrift.

[/et_pb_text][et_pb_text admin_label=»Nyhetsflyt banner» _builder_version=»3.0.71″ background_layout=»light» text_orientation=»left» border_style=»solid» disabled=»off» disabled_on=»on||»] [/et_pb_text][et_pb_code admin_label=»Nyhetsflytannonse på mobil» _builder_version=»3.0.71″ disabled_on=»|on|on» disabled=»off»][/et_pb_code][et_pb_code _builder_version=»3.0.71″ disabled=»off» disabled_on=»|off|on»][/et_pb_code][et_pb_code _builder_version=»3.0.71″]Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 33)[/et_pb_code][et_pb_text _builder_version=»3.0.71″ background_layout=»light» text_orientation=»left» border_style=»solid» custom_padding=»0px|5px|20px|0px»]

atletixny
elektro
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row disabled_on=»on|on|on» disabled=»on» background_position=»top_left» background_repeat=»repeat» background_size=»initial»][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_gallery _builder_version=»3.0.64″ show_title_and_caption=»on» show_pagination=»on» fullwidth=»on» orientation=»landscape» zoom_icon_color=»#000000″ hover_overlay_color=»rgba(255,255,255,0.9)» background_layout=»light» border_style=»solid» auto=»off» /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
atletixny
elektro