Værmeldingen meldte om ekstremvær, men regnet holdt seg unna Risør sentrum lørdag ettermiddag. Ikke rart alle smilte litt ekstra under Risør TRI.

Tekst og foto: Tore Myrberg

De siste dagers værvarsel gikk nok ut over påmelding til Risør TRI. Likevel var det 96 personer som sto på lista til Jan Einar Henriksen lørdag.

– Dette var nesten som et lite mirakel. Nesten 100 deltakere med den værmeldingen er kanonbra. Påmeldingen stoppet jo nesten opp den siste uken, og uten varsel om dårlig vær ville det stilt 150 til start, sier Henriksen.

Jan Einar Henriksen kunne puste lettet ut etter at værgudene bestemte seg for å være på arrangørens side.

Håper på folkefest under NM

Ikke bare kom det mange deltaker, men også publikum stilte opp for å få med seg den spektakulære konkurransen.

– Det er ikke annet enn imponerende hvor mange som har kommet og som heier og skriker. Det er nesten så jeg blir rørt.

Han håper derfor på like god oppslutning i morgen under Risør Konvoi Maraton, som også er Norgesmesterskap i år.

– Det skal jo være prikken over i’en. Så når folk nå får høre hvor fint det er her, så satser vi på at de kommer i strie strømmer søndag også. Vi ønsker jo å lage en folkfest.

Se alle bildene vi tok under Risør TRI:

Risør TRI i langt over hundre bilder

Første Risør TRI

For Xemgin Ramok var dette debuten i Risør Tri. Han synes svømmingen og løpingen gikk bra, men at syklingen var vanskelig. Alt i alt endte det hele i en god opplevelse.

– Jeg er veldig fornøyd for dette gikk veldig bra. Dette er første medaljen jeg får fra Risør Triatlon, sier Ramok.

Han gir publikum en del av æren for at han kom igjennom så raskt som han gjorde.

– Stemningen var veldig god med mye folk og mange som heiet på meg. Det ga meg energi. Uten risørs befolkning hadde jeg ikke klart det like bra.

Xemgin Ramok passer målstreken etter vel gjennomført konkurranse.

Helgens dobbel på Dale

De fleste tenker at det er en prøvelse i seg selv å delta i en slik konkurranse. Kurt Inge Dale gjennomførte på en tid som var åtte minutter bedre enn i fjor, men har ikke tenkt å gi seg med kun Risør TRI denne helgen. Han stiller også til start i søndagens maraton.

– Dette gjør man bare om man er stokk idiot i hodet og tror man er 14 år supersprek. Jeg løp maraton for 14 dager siden, og det var så sinnsykt gøy. Også synes jeg triatlon er så gøy. Dessverre ble det samme helg her i Risør, så det ble løsningen at jeg stiller begge dager.

Han tror at lørdagens konkurranse nok kommer til å påvirke maratonløpet. Men, hvor mye tror han selv at han vil bli straffet for dobbeltdeltakelsen?

– Sånn cirka i 38 kilometer i morgen. Men, det som skjer i Risør denne helgen er fantastisk, så da må man stille. Se den stemning som er her, sier han.

Den største utfordringen for Kurt Inge Dale under Risør TRI var å få ned glidelåsen etter svømminga.

Maratonkonkurransen starter for øvrig allerede klokken 10 søndag formiddag.

 

risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
elektro
spnh-profilann
atletixny