Frode Stenberg fra Fetsund vant norgesmesterskapet i maraton som ble arrangert i Risør i dag. Men, det kostet å løpe løypa rundt Krana.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Vanligvis går maratonløypene i mest mulig flate partier. Runden som maratonløperne måtte åtte ganger igjennom i Risør, blir sett på som særdeles krevende.

– Jeg har aldri vært stiv så tidlig på en maraton før. Dette var tungt, men utrolig deilig. Jeg tenkte løypene i utgangspunktet passet greit, for jeg trener en del i bakker, sier Stenberg til iRisør.no.

Årets norgesmester ble Frode Stenberg. Alexander Kirkeberg (til høyre) ble nummer to mens bronsen gikk til Andreas Grøgaard.

Stakk i bakkene

Det ble forholdsvis tidlig klart at kampen om tittelen ville stå mellom tre løpere. I tillegg til Stenberg var også Andreas Grøberg og Alexander Kirkeberg med framme i teten helt til det sto under tre kilometer igjen.

– Kjøret begynte i bakkene på sisterunden. Vi var to som fikk ei luke etter den første bakken, og på slutten av den siste fikk jeg den avgjørende luka. Da var det bare å gi på helt inn. Det var tungt, men holdt.

For ned Krags gate ble ledelsen så stor at Stenberg kunne ta seg tid til å få lauvrbærkransen rundt nakken før målgang.

– Det er vanskelig å beskrive følelsen da jeg skjønte at dette ville gå min vei, men det kom mye ekstra krefter. Tenk at med tre runder igjen så var jeg så stiv at målet bare var å henge på så lenge som mulig.

Sjekk bildene fra dagens løp her:

Sjekk bildene fra alle dagens løpsøvelser

Pallen var målet

I forkant var det en medalje som var det store målet for årets NM for Frode Stenberg. Noe han har sett fram mot lenge.

– Jeg har hatt dette som mål i tre år. Det vil si, målet var å komme på pallen. Når jeg da vinner, er det skikkelig morsomt.

Stenberg syntes også det var en fin opplevelse slik maratonløypa i Risør er lagt opp.

– Det med mange runder var veldig morsomt. Publikumsvennlig og fint. Absolutt en morsom greie, sier den nybakte norgesmesteren.

Taranrød på tredjeplass

I dameklassen ble det seier til Mona Brundtland fra Oslo. Her kom Marianne Årdalen på andreplass, mens Gro Taranrød fra Risør ble nummer tre. Det kan imidlertid se ut som om Taranrød ikke var påmeldt i NM, og dermed gikk glipp av en NM-bronse.

Her kommer Mona Brundtland mot mål.

 

161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
spnh-profilann
elektro
atletixny