Det ble mye positiv omtale for skattejakten.live da de besøkte Risør i slutten av august. Denne uken ble det klart at de nå oppretter en vinterbase i den hvite by.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: David Arnesen

Under besøket i Risør kom det fram at de var på utkikk etter et sted å etablere en base, og kontakten med næringssjef Kamilla Solheim ble opprettet. Nå har møtevirksomheten gitt avkastning.

– Vi fikk på plass midler gjennom det regionale næringsfondet slik at de etablerer et kompetansemiljø her i Risør. Det gjennom en base som består av to seilbåter i indre havn, sier Solheim til iRisør.no.

Her er en link til videoen vi laget da skattejakten.live var på besøk i august:

Skattejakten.live på risørbesøk denne fredagen

– Flere faktorer, sier Høgset

Børje Møster, Trond Strandvoll og Rolf-Ørjan Høgset så også på andre lokasjoner langs sørlandskysten. Det var flere faktorer som gjorde at de endte opp med Risør.

– Det var viktig med etablererstøtte fra det regionale næringsfondet. Videre er beliggenheten gunstig i forhold til våre operasjoner i vinter, det er nært åpent hav og har en spennende skjærgård. Risør har også et spennende næringsliv, med relevant kompetanse og store utviklingsmuligheter. Og ikke minst så har vi fått en varm velkomst fra alle de fantastiske menneskene vi har møtt i Risør så langt. Der i blant næringssjef Kamilla Solheim og Unni Olimb Norman i Risør By AS, sier Høgset.

Allerede uken som kommer begynner de arbeidet med å bygge relasjoner, og tirsdag ankommer de Risør med de to seilbåtene som skal være vinterbasen.

– Å bo og drive i seilbåter på vinterstid kan være litt kjølig på de kaldeste dagene, men den ene skuta er godt vinterisolert og vi tenker godt i frisk luft og thermodress, sier Høgset.

Etablerer mikroplast-lab

I en kommune som har alt fra skoleklasser som krever plastposefri by til Risør Akvarium som organiserer store ryddeaksjoner, vil basen som nå kommer bli et fint tilskudd. For seilbåtene blir ikke kun liggende til pynt for forbipasserende.

– Det første som skjer i Risør, er at vi etablerer en mikroplast-lab. Denne vil være operativ allerede fra neste uke. På mikroplast-laben kan alle som ønsker komme innom og titte på vannprøver som de har med, eller vannprøver vi har hentet på havet, i stereomikroskop.

Videre håper Høgset at engasjementet skal komme både idealistisk og økonomisk.

– Vi vil både jakte selskap som kan bli en del av vår operative virksomhet. Det vil si levere varer, tjeneste og kompetanse. Men, vi vil også jakte såkorninvestorer, både bedrifter og privatpersoner, som ser verdien i det vi driver med. Både i kroner og ører, og for samfunnet og naturen, avslutter Rolf-Ørjan Høgset.

Sjekk ut mer om skattejakten.live på deres nettside ved å klikke på denne linken

Her er videoen skattejakten.live lagde da de besøkte Risør:

Risør

Da vi kom inn til Risør hadde vi egentlig planlagt å seile raskt videre… men så møtte vi Unni Olimb Norman fra Risør By As, og det endte med at vi ble kjent med mange spennende mennesker og fikk en fantastisk dag med mange overraskelser.

Posted by Skattejakten.LIVE on 27. august 2017

 

 

annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
elektro
spnh-profilann
atletixny