Han har bygd snowbord/skipark i slottstrappa, og innførte «Gaustasvevet» som har blitt en klassiker. Nå er hobbyen i ferd med å bli jobben for Kim Daniel.

Tekst og hovedfoto: Tore Myrberg

Det lyser både sent og tidlig fra kontoret til Kim Daniel Jonassen i Sørlandsporten Næringshage. Der sitter 25-åringen og utvikler nye terrengparker. Forrige uke var tegningene ferdig for den nye terrengparken til Gaustatoppen skisenter. Alt nøye planlagt og tegnet ut i 3D.

– De tok kontakt med meg for to måneder siden, og torsdag leverte jeg tegningene på hvordan deres terrengpark skal se ut til vinteren. I tillegg skal jeg også bygge terrengparken samt kurse de ansatte i hvordan de vedlikeholder en terrengpark, forteller Jonassen.

Slik ser det ut når Kim Daniel Jonassen har fått på plass en terrengpark. For kundene er det hele i 3D slik at de kan sjekke alle vinkler og detaljer. (c) Kimmid


Interessen for terrengparker fikk Jonassen etter å ha vært lærling som reiselivsleder på Vierli skisenter.

Gikk gradene

– De hadde på den tiden landets beste park, og det var moro for meg å være med på utviklingen som løftet nivået på terrengparker i Norge. Der fikk jeg i ett år jobbe med Emil Fossheim, som er en av verdens beste parkbyggere.

Deretter gikk ferden til Gaustablikk, hvor han så at skisenteret manglet terrengpark

– Jeg la inn mye innsats for å overbevise skisenteret om at det burde være terrengpark der også, da det er et tilbud som er viktig på et skisenter i dag. Heldigvis fikk jeg gjennomslag, og parken sto ferdig til påske. Det gikk veldig bra, og gjestene var fornøyde. Det igjen førte til at jeg fikk arrangere en Big Air-konkurranse som heter Gaustasvevet. Den har nå blitt en tradisjon.

Vil glede andre

Der ligger nok også mye av grunnen til at naboanlegget i Telemark tok kontakt om terrengparken han nettopp har levert tegningene til.

– Jeg fikk tilbake gnisten, og bestemte meg for å få opp enkeltmannsforetaket mitt igjen.

For det betyr mye for Jonassen at han kan holde på med noe som gleder andre mennesker.

– Min motivasjon bak dette er å skape et godt tilbud i de norske skianleggene hvor folk kan finne mestring og glede.

Ble til en forretningsidé

I den sammenheng var det godt at han allerede hadde kontorplass i Sørlandsporten Næringshage, hvor det var kort vei til inspirasjon og hjelp.

– For meg har det vært viktig med hjelpen til å komme godt i gang, og for deres bidrag til utvikling. De har blant annet hjulpet meg med å arrangere møter med Forskningsrådet, Innovasjon Norge og næringsfondet. I tillegg hjalp de meg med utformingen av kontrakten til prosjektet jeg holder på med nå, sier Jonassen.

Det tar tid å utforme en god terrengpark som skal tilfredsstille både nybegynnere og viderekommende. (c) Kimmid

Dekket bord

Når tankene er langt inne i mulige svevkurver, visuelle uttrykk og sikkerhet, er det også deilig å være i et fellesskap hvor ting er tilrettelagt.

– Ikke minst betyr det mye at kontoret her er billigere enn jeg kunne fått til andre steder. Men også det å ha et fellesskap, og å kunne komme til dekket lunsjbord.

Det blir litt som han selv skal sørge for at skigjestene på Gaustatoppen skisenter skal føle at de kommer til «dekket bord» i den nye terrengparken.

– Det handler jo om å lage en park som gir litt utfordringer til alle. Så det blir en grønn løype for nybegynnere og blå for de viderekommende.

Tegner NM-løype

For Kim Daniel Jonassen venter det allerede flere spennende oppdrag framover. Blant annet skal han i samarbeid med Snowboardforbundet tegne NM-løypene.

– Det er en viktig jobb, slik at både publikum og deltakere får se hvordan løypa blir seendes ut.

Foreløpig utgjør terrengparkjobbingen ca. 50 prosent av tiden, og jakten på nye oppdrag er kontinuerlig.

– Norge får snart verdens største innendørs skisenter. De er jo en potensiell samarbeidspartner som jeg har opprettet en dialog med. Om det skulle føre til en avtale, vil det gi meg flere bein å stå på, avslutter Kim Daniel Jonassen.

Denne saken står på betalt plassering på våre sider. Det betyr at noen har betalt for at saken skal skrives og få ekstra eksponering. Det er imidlertid fortsatt iRisør.no som bestemmer vinkling og innhold.