Helga Artnzen fikk mer i 75-årsgave enn hun hadde regnet med under sitt besøk i Romania. Hele regionen setter pris på hjelpearbeidet hun har satt i gang.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Ole Henrik Grønn

Tre diplomer ble med bussen hjem til Norge. Både regionspresidenten og borgermesteren delte ut priser til Helga Arntzen og Aktive Fredsreiser.

– Dette hadde jeg ikke forventet. Borgermesteren takket oss veldig for at vi kom, og understreket at vi hjelper de aller fattigste, sier Arntzen til iRiøsør.no.

Her er diplomene Helga Arntzen fikk i helgen.

På hengende håret

Hjelpen kommer romfolket i Somcuta Mare til gode. Men, det var bare så vidt at Arntzen fikk deltatt i sin egen bursdagsfeiring.

– Jeg har vært igjennom en operasjon som gikk bra, men hvor noen små komplikasjoner gjorde at jeg fryktet at jeg måtte bli hjemme. God innsats fra legen min gjorde imidlertid at jeg kunne reise.

Nå skal diplomene henges opp blant andre utmerkelser på Fredshuset i Risør. Det betyr ikke at Arntzen føler at oppdraget i romlandsbyen er ferdig.

– Det neste nå blir å få på plass vann, ved at flere hus deler på en kran. Jeg har ikke sett annet enn tristhet og håpløshet her tidligere. Men, jeg har veldig tro på at vi ved å komme ned hit gir de håp slik at de også gjør mer selv for å få det bedre.

Les også:

Feirer 75-årsdagen ved leirbål hos romfolket

Fikk møte familien

En av de mange som var med Helga på turen til Romania, var ekstra spent. For en spontan innsamling i Risør gjør at en familie i romlandsbyen går en bedre vinter i møte.

– Da Helga skjønte hva som var på gang, satte hun i gang byggingen av et ekstra hus allerede før vi reiste. Så det huset bedrifter og privatpersoner i Risør har bidratt til, vil stå ferdig om en måned, forteller Ole Henrik Grønn.

 

Det ble en sterk opplevelse for Ole Henrik Grønn og Bjørn Preben Anfinsen-aRisæ da de møtte familien som nå får ferdig et hus på grunn av innsamlingaksjonen i Risør i forrige uke.

Han fikk selv møte den 19 år gamle familieforsørgeren som tar hånd om sin mor og sin handikappede søster.

– Det var et sterkt møte. Hele turen har vært full av inntrykk, og det er utrolig hva Helga får til for de fattige her. Åtte nye hus og ti tak som blir reparert, gjør at du ser folk får et håp, sier Grønn.

Les også:

Har allerede samlet inn til et halvt hus