Foto: Niclas Halvorsen

Det er bare å glede seg etter at det denne uken ble klart at Risør Musikkteater setter opp musikalen «Oliver» neste høst.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Niclas Halvorsen

Dermed blir det et gjensyn med Charles Dickens klassiker. For musikkteateret spilte denne også tilbake i år 2000. Begrunnelsen for valget er som følger:

– Vi leter alltid etter en musikal styret synes om, at vi har kapasitet i orkester og skuespillere, koreograf og dansere, sier Sverre Aukland til iRisør.no.

Audition for barnerollene

«Oliver» var også en av de fremtredene stykkene man brukte uttdrag fra under jubileumsforestillingen tidligere i år. Aukland sier de likevel skal holde audition tidlig neste år for å finne barn til alle barnerollene.

– Audition blir det i utgangspunktet kun for barnerollene. Ingen er forhåndsuttatt. Og jeg oppfordrer spesielt alle elever på kulturskolen om å delta.

Når det gjelder de voksne, har musikkteateret en litt annen måte å finne skuespillerne på.

– De må vise seg fram på andre scener for å bli «oppdaget». Voksne kan også melde seg hvis de er interessert. Det skjer ofte, og jeg kan ikke huske at jeg har sagt nei til noen, sier Aukland.

Skal være moro

Han er imidlertid klar på at det ikke er slik at de som blir med får velge sin rolle. Det gjelder både voksne og barn. Han er helle ikke med på at det er et rent publikumsfrieri å sette opp «Oliver».

– Publikumsfriere? Vi vil gjerne ha publikum, samtidig som vi vil ha det moro mens vi «lager» forestillingen.

Så langt har de få som har fått vite om valget av forestilling vært positive. Han oppfordrer de som vil vite mer om forrige gang musikkteateret satte opp «Oliver» om å kjøpe jubileumsboka.

– Der står det om «Oliver» og de andre foretillingene Risør Musikkteater har hatt gjennom 30 år, avslutter Sverre Aukland.