FutureLab har fått på plass nok investorer til å realisere både planene om å gjøre forskning på marin forsøpling enklere og dra i gang en satsing på internasjonal økoturisme til Risør.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Gjennom finansieringsplattformen Folkeinvest.no hadde gjengen bak risørselskapet satt 500 000 kroner som et minimum for å kunne satse helhjertet. Denne uken passerte man dette beløpet med god margin.

– Det har løsnet de siste dagene, og nå er vi nesten på 700 000 kroner. Dermed har vi sikret at vi kan gjennomføre planene våre for 2018. Senest onsdag denne uken hadde vi et møte her i Risør. Det endte med at en investor reiste seg, tok oss i hånden og sa «Jeg er med», forteller Rolf-Ørjan Høgset

Er godt i gang

Høgset er daglig leder i selskapet, og har fått signaler om at det kan være flere investorer på vei inn. Gjennom folkeinvest.no har man oppgitt summen man ønsker til et sted mellom 500 000 og 1,5 millioner kroner.

Selv om det er arbeidet hardt med å få på plass økonomien, har man parallelt også fått jobbet godt med de to bærende elementene i selskapet.

– Det jobbes med utviklingen av håv/mikroskop, men også med økoturismen. Vi ønsker å bygge Risør som destinasjon for folk fra hele verden. De skal kunne komme hit og bidra på miljøprosjekter, samtidig som de opplever natur, kultur og mat, sier Høgset.

Han er i kontakt med et selskap i Kina, og håper det kommer en delegasjon over allerede denne vinteren.

– Selskapet har vist interesse for å teste dette allerede i vinter, og da tenker vi å kunne lage en film som skal promotere det hele for sesongen 2018/2019. Vi har allerede samarbeid med etablerte selskaper innen reiselivsbransjen lokalt, med tanke på å få på plass mer vinterturisme i Risør.

Takker for mottakelsen

Det er i det hele mange brede smil i båtene som har tatt tilhold i Risør for å drive fram flere miljøprosjekt relatert til havet.

– Vi er blitt tatt veldig godt i mot, og håper at vi har fått vist gjennom de siste månedene at vi mener alvor med det vi holder på med. Flere av tingene vi har sagt vi skulle gjøre, er allerede gjennomført. Og hver eneste helg har det vært folk om bord for å få vafler og for å se mikroplast i mikroskopene våre.

Dersom man nå får internasjonale aktører til å bruke Risør som base for økoturisme, vil aktiviteten spre seg til langt utenfor båtripa.

– Vi har troen på at folk har lyst til en annerledes opplevelse hvor de kan være med på forskning og bidra til miljøet. Gjennom den finansieringen vi nå har sikret, har vi lagt grunnlaget for å lykkes, sier Høgset.

Fortsatt mulig

Rolf-Ørjan Høgset understreker at det ikke er for sent å bli med på folkefinansieringen. Emisjonen stenges først mandag kveld.

– Det er altså fortsatt mulig for Risør-folk å være med på seilasen, for å si det på den måten.

annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
atletixny
elektro