Tett med folk, nissebesøk, lys over alt. Julegate- og juletretenningen i Risør denne søndagen hadde alt de som er glad i jul kan begjære.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Det fine været med noen få minus gjorde at mange tok turen til torvet. De fikk først med seg musikkorpset som i nissedrakter åpnet julegatene etter hvert som de kom nedover Kragsgate.

Ved politistasjonen bivånte alle at julestjerna på den hvite flekken ble tent, før turen gikk tilbake til torvet.

Ordfører Per Kristian Lunden holdt en liten juletale (les hele talen nederst i saken), sogneprest Inger Øybekk sa noen velvalgte ord, Dean dansende nisser skapte liv med støveldansen og Line Granjord Paulsen var forsanger under gangen rundt juletreet.

Og selvsagt kom nissen, det vil si nissene siden de var to, og delte ut godteposer til alle barna.

Dermed er jul i den hvite by offisielt åpnet.

Sjekk også bildeserien vi har fått av Niclas Halvorsen:

Niclas sine julebilder

Her er ordførerens tale under åpnning:

Det er en stor glede for meg som ordfører å kunne være med å ”åpne jula” i Risør. Spesielt på en dag som denne med snø på bakken, en vakker by med fin julebelysning og forventningsfulle barn og voksne.

Adventstida er er fin tid preget av forventning. Vi må passe på å holde på denne følelsen av forventning, kanskje holde litt igjen, ta det litt rolig, lære oss å vente. Kanskje vi skulle bruke advents- og førjulstida til å stresse litt ned i stedet for å kave oss opp?

Risør by er de perfekte omgivelser for å glede seg til jul, holde på gode forventninger og ta inn en porsjon ettertanke. Vi kan ha godt av å ta inn over oss at ikke alle gleder seg like mye til jul, noen sliter med frykt og alvorlige bekymringer – både i Risør og ikke minst i andre deler av verden.

Jeg er opptatt av framtida til Risør sentrum. Byens funksjon og hensikt forandrer seg. Vi kan handle i kjøpesentre og nettbutikker og vi kan treffe venner og familie i romslige hjem. Men byen, ikke minst Risør by, har noe ekstra som vi bare kan oppleve her. En ramme av hus tett i tett som inngår i en vakker helhet, litt vær og vind i ansiktet, hyggelige mennesker som du ikke har planlagt å møte og butikker og utesteder som tilbyr både billige og kostbare gleder.

Jeg håper alle får en fin førjulstid i Risør. Takk til alle som har bidratt til å julepynte byen, takk til frivillige og næringsdrivende som lager julestemning. Så da er jula i den hvite by offisielt åpnet!

annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
elektro
atletixny
spnh-profilann