Englekoret holdt en nydelig konsert i RIsør kirke. Foto: Line Granjord Paulsen

I disse adventstider er det utrolig mye som skjer i vår lille by. Denne søndagen var intet unntak, da Englekoret holdt sin julekonsert.

Tekst og Foto: Line Granjord Paulsen

Frydendal kirke var nesten fylt til randen, også i år. Konserten startet med to acapellafremføringer, hvorav den første var «O Bone Jesu».

– Man må jo utfordre og utdanne også gode sangere, sier Ellen Mordal om denne noe uvanlige åpningen til Englekoret å være.

Kveldes dirigent er muligens et ukjent blad for de fleste, men har hatt tilhold på Gjeving i neste ti år. Hun dirigere også «Bare for Gøy», og sier at dette er hobbyen hennes. Mordal er ikke ukjent i Risør da hun har vært hytteboer siden barnsben av.

Koret har som sedvanlig med seg et band, de gjør lydbildet komplett og er flott avstemt mot de 13 sangerne som koret består av.

Solistkoret

Konserten ble lekende bundet sammen av Elen Regine Lauhjell, som blant annet siterte et dikt av Trond Aslaksen, kalt «Globusen», for å introdusere «Nordnorsk julesalme».

Yngste deltaker, Andrine Vegard Ahlquist (10), gjorde en fantastisk versjon av «Vi tenner våre lykter når det mørkner». Vi kan nok vente mye av denne unge sangeren i fremtiden. For en stemmeprakt!

En herlig blanding av norske og utenlandske julesanger ble fremført.  Ann Lisbeth Bråten Røed med «All I want for Christmas» var bare fantastisk. Og man kan jo ikke komme utenom alle englene. For man skal lete lenge etter et kor med så mange solister på et sted. Alle gjør en helt utrolig figur. Med så mange individualister er det godt gjort å høre så homogent ut som Englekoret gjorde i går kveld.

Ikke helt sikker på hvor mange ganger

Vi tok en liten prat med noen av Englene etter konserten for å høre om for hvilken gang de avholdt sin konsert. Det var de jammen i meg ikke helt sikre på selv.

– Fem eller seks, var svaret vi fikk. De var dog godt fornøyde med første konsert denne søndagen og gledet seg til den neste.

Vi håper det blir konsert om to år igjen – takk for dette årets julestemning.

annonse_Lindal
risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
atletixny
elektro
spnh-profilann