Hege Kirkhusmo er leder for NAV-kontoret i Risør.

I fjor gikk mange i Risør julen i møte som arbeidsledig. Denne julen ser situasjonene langt lysere ut. Det gleder Hege Kirkhusmo ved NAV i Risør.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Det er snakk om mange personer i forskjell. Ved inngangen til julemåneden står 95 personer som helt ledige i Risør. Dette er hele 36 færre enn for ett år siden, og en nedgang på over 27 prosent

– Fantastisk gledelig med denne nedgangen. Vi merker at flere får jobber, og det er innen flere sektorer, forteller Kirkhusmo.

I tillegg er det en del som velger å pendle eller flytte for å få jobb.

– Også er det nok noen langtidsledige som har tatt ut pensjon.

Flott med større næringsfond

Hittil i år har NAV i Risør bidratt direkte til at 95 personer har gått over i arbeid. Kirkhusmo tror samtidig at ledigheten vil fortsette nedover i 2018.

– Det er blant annet flott at regionalt næringsfond har fått flere midler i 2018. For selv om jeg tror på fortsatt nedgang, er det fokus på at vi får flere arbeidsplasser. Og det er viktig at vi ikke mister flere statlige arbeidsplasser, sier hun og tenker på HELFO og Skatt Sør.

Her er ledighetstallene:

Gode tall for hele Aust-Agder

Det er ikke bare i Risør man merker at ledighetstallene har en positiv utvikling. På fylkesnivå er det nå 311 færre ledige enn for ett år siden. Og det er nesten litt spesielt at ingen av kommunene i fylket har høyere ledighet nå enn på samme tid i 2016.

Direktør i NAV Aust-Agder, Hilde Høynes, sier at Aust-Agder har den laveste ledigheten siden september 2014.

-Bedringen i arbeidsmarkedet påvirker også NAVs mulighet til å formidle flere til arbeid. Nå opplever vi at flere bransjer har utfordringer med å finne arbeidskraft. Da er vi glade for at de henvender seg til oss, og at vi kan hjelpe dem å finne kvalifisert arbeidskraft, sier Høynes.

 

risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
elektro
atletixny
spnh-profilann