Både ungdom og voksen i Risør Ungdomsteater lurte fælt på hvorfor en gjeng voksne plutselig kom inn mitt under øvelsen på Skansen denne onsdagen.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Det ble imidlertid raskt klart at det var et hyggelig besøk det var snakk om. Og da varaordfører Elen Regine Lauvhjell kunne avsløre at ungdomsteateret ved Sharon Gløersen og Ola Sigmundstad er vinnere av kulturprisen for 2017, ble det vill jubel.

– Jeg skjønte ingen ting. Her kom det politikere, fra musikkteateret, kultursjefen og varaordføreren. Så jeg lurte på hva vi hadde gjort nå. Derfor ble jeg helt paff da det viste seg at vi fikk kulturprisen, forteller Sharon Gløersen.

Disse fikk prisen i fjor:

Risørs kulturpris til Lundberg og Nilsen

En ære

Samtidig er Gløersen klar på at det var en meget hyggelig overraskelse.

– Det er selvfølgelig en ære å få en sånn pris. Og det er ikke minst koselig at folk setter pris på det vi holder på med.

Risør Ungdomsteater er for øyeblikket i gang med å øve inn musikalen «Hairspray». Det så imidlertid ut som om ungdommene syntes det var helt greit med en liten pause. For kultursjefen hadde ikke bare med seg kulturprisdiplomene. Det vanket også kake på hele gjengen.

– Siden vi har 10-årsjubileum er jo dette ekstra hyggelig, sier Gløersen.

Her er mer om kommende forestilling fra ungdomsteateret:

Nå skal ungdomsteateret tilbake til 60-tallet

Inspirerende

En rørt Ola Sigmundstad visste heller ingen ting om tildelingen. Han syntes det hele var en morsom overraskelse.

– Det gir skikkelig inspirasjon til å gi flat pedal videre. Samtidig må jeg si at det å være med her gir mye tilbake til meg også. Det har vært en fryd å være med, selv om det er mye jobb til tider også, sier Sigmundstad.

I tillegg til diplom og blomster, tilfalt det også 15 000 kroner til ungdomsteateret som en del av kulturprisen.

– Det er jo også hyggelig, men vi har hele tiden hatt en kultursjef som har sørget for avgjørende økonomisk støtte. Og det helt fra starten av, sier Sigmundstad.

Her er pressemeldingen fra kultursjef Jorunn Bøe om kulturprisen

Risør kommunes kulturpris 2017 tildeles Risør Ungdomsteater v/Sharon Gløersen og Ola Sigmundstad

Begrunnelse:

Sharon og Ola gjør en stor innsats for barn og unge. De har i mange år stilt opp og brukt mye av sin tid for at ungdom skal få gleden av å sette opp en forestilling. De får være med både foran og bak scenen, de gir unge et unikt tilbud. Teater gir barn og unge et sted hvor de møter andre unge, får selvtillit, utvikler seg og sine talenter, ler og har det moro. Risør Ungdomsteater er et sosialt og viktig møteplass hvor både bredde og talenter utvikles. Det mot og den trygghet de unge får foran en fullsatt sal, er gull verd.

Vi kan høre og lese om flere unge fra Risør som er i gang med skuespiller/teater‐utdanning etter å ha fått oppleve gleden av å skape noe sammen med andre i Risør Ungdomsteater

«Vi skal vokse» heter det i kommuneplanen og vi skal tiltrekke oss barnefamilier. Risør Ungdomsteater med Sharon og Ola som inspiratorer og instruktører er med på å gjøre kommunen mer attraktiv.

Teateret årlige oppsetninger, som gleder flere tusen publikummere, holder alltid høy kvalitet. Her undervises ungdommen i sang og dans av folk med profesjonell bakgrunn.

Listen over oppsetninger er imponerende:

2009: Jungelboken
2010: Grease
2011: Peter Pan
2012: Løven, heksa og klesskapet
2013: Dracula
2014: West Side Story
2015: Askepott drar til Italia
2015: Risør Trebåtfestival – Sjørøvertokt
2016: Ronja Røverdatter
2016: Risør Trebåtfestival – Sjørøvertokt
2017: Robin Hood
2017: Risør Trebårfestival – Sjørøvertokt
2018: Hairspray

Risør ungdomsteater er i en særstilling i Aust Agder. Å bygge opp et så livskraftig teatermiljø på frivillig basis er svært sjeldent.

Det kan Risør være stolt av, og alt er takket være Sharon og Ola. Det er en stor glede at Risør kommunes Kulturpris 2017 tildeles dem.

161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
elektro
spnh-profilann
atletixny