Louise Gregersen og Sofia Christensen på kornett.

Risør rådhus var fullpakket da de yngste musikerne ved Kulturskolen Øst i Agder holdt konsert. Og hvilken konsert det ble.

Tekst og foto: Tore Myrberg

Her var det spente barn som en etter en kunne smile bredt mens de mottok velfortjent applaus for sine prestasjoner. Enkelte opptrådde for første gang, mens andre var mer rutinerte.

– Jeg husker det var litt skummelt de første konsertene jeg spilte, men nå synes jeg det er fint, forteller 11 år gamle Leonore Lindstøl.

Etter flere år på kulturskolen viser hun rutine, og fremfører vanskelige stykker med den største selvfølgelighet.

Både fløyte og klaver

Mens mange nok ville nøyd seg med å bli god på ett instrument, har Leonore valgt å spille både piano og fløyte.

– Piano har jeg spilte i fire år, mens jeg begynte med fløyte for to år siden. Det gjorde det nok enklere, for da kunne jeg allerede noter.

Noen favoritt av de to instrumentene har hun imidlertid vanskelig å plukke ut.

– Det er gøy å spille begge deler.

Leonore Lindstål spilte nydelig på fløyte.07

Har komponert egen sang

Det som er helt klart, er at piano er det vanskeligste av de to. Likevel er det på piano hun har favorittene av det hun spiller.

– Jeg liker «Til Elise» på piano, og den sangen jeg har lagd selv. Den har jeg blant annet spilt for resten av klassen på skolen. Jeg har også spilt fløyte når vi har hatt sangsamling, sier Leonore Lindstøl.

En som lot seg imponere av både Leonore og de andre musikerne under konserten onsdag, er kulturskolerektor Kari N. Bernhoft.

– Jeg bare elsker disse konsertene. De er så flinke. Jeg må innrømme at jeg nok ikke hadde gjort dette da jeg var på deres alder. Det hele er beundringsverdig. Spesielt for de som er med for første gang, sier Bernhoft.

risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
atletixny
spnh-profilann
elektro