Hotelleier Dag Eikeland opplever tøffe tider som følge av at arrangørene av M32-seilingene i sommer ikke har gjort opp regningene sine. Totalt er det snakk om rundt 400 000 kroner.

Tekst og arkivfoto: Tore Myrberg

I går ble det offentlig at fjorårets fest med raske katamaraner på byfjorden gikk av stabelen med en kraftig bismak. Tilbake ligger en bunke uoppgjorte regninger, og hardest går det ut over Risør Hotel.

– Vi går ikke konkurs. Det kan jeg vel slå fast. Men, vi er i en situasjon hvor vi snur alle stener og ser hvor det er mulig å spare penger, sier Dag Eikeland til iRisør.no.

Blir trolig permitteringer

For hotellet handler det nå om å se hvordan man best mulig kan komme ut av en vanskelig situasjon.

– Denne saken fører alene til at vi går mot et underskudd i 2017, slår Eikeland fast.

Dermed kan det også gå mot en periode hvor hotellet er nødt til å permittere ansatte.

– Vi ser at det nok er noe vi må ty til, og det er aldri noen hyggelig situasjon.

Les også:

Dro fra Risør uten å betale alle regningene

Håpet blir mindre og mindre

Fortsatt har hotelleieren en lite håp om at det skal dukke opp penger hos arrangøren som gjør at regningen, eller delere av denne, skal bli betalt. Men, det er et håp som sakte er i ferd med å forsvinne.

– Håpet bli jo mindre og mindre etter hver som tiden går.

Den største delen av tapet skyldes ubetalt overnatting, selv om også serveringsdelen utgjør en betydelig sum.

– Dette er jo et arrangement som gikk midt i vår høysesong. Det betyr at vi uten denne regattaen fortsatt ville hatt fullt belegg. Så vi taper ekstra på at det skjer i høysesongen, sier Dag Eikeland.

Vil ikke bidra aktivt

Det jobbes nå for å få M32 til Risør også kommende sommer, men med norsk arrangør. For Risør Hotel sin side er det uaktuelt å bidra aktivt inn mot dette arrangementet.

– Kommer dette tilbake til sommeren må vi gå i tenkeboksen på hva vi gjør. Men, vi kommer ikke til å være aktivt med å finansiere noe form for arrangement. Det har vi verken lyst eller mulighet til, avslutter Eikeland.

annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
elektro
spnh-profilann
atletixny