Neste helg inntar Norgeseliten i kickboxing Risør hallen, da er det nemlig Risør kickboxingklubb sin tur til å arrangere norgescupstevne.

Tekst og foto: Arvid Lunden

Nå er det endelig Risør sin tur til å til og arrangere Norgescup stevne i kickboxing. Dette er et stort arrangement så det kommer mange utøvere. Stevnestart er lørdag 20 januar klokken 9.30.

– Dette blir spennende. Vi er nærmere 80 frivillige som er med på denne dugnaden. Dommere, kjøkken/kiosk-gjeng og vakter. Det kan bli mellom 180 og 280 utøvere i alle aldersgrupper og alle grener, sier Ole Andre Wiik.

Det beste kickboxerne i Norge

Norgescupen i kickboxing samler de beste i landet så da kan vi forvente mange gode kamper.

– Det kommer både norgesmestere, europamestere og verdensmestere i kickboxing, så vi håper på gode publikumstall. For dette blir gøy, sier Wiik.

I Norgescupen har vi med flere utøvere fra distriktet blant andre Sverre Søstun fra Søndeled, som tok gull i Norgescupen før jul.

– Det er mange gode utøvere her, blant annet Sverre. Også har vi jo Ingvard Hundhammer, som tok brunt belte for en liten stund siden. Det er knalltøffe to og en halv time med intensiv kickboxing. Så det blir veldig spennende å følge de to, og selvfølgelig alle de andre i alle aldersklasser, sier Wiik. Han oppfordrer samtidig alle til å komme og heie våre utøvere fram.

Ti år uten trening

Ingvard Hundhammer var den beste i sin vekt klasse før han sluttet for ti år siden. Det er noe han har angret på i etterkant. Men, i fjor sommer bestemte han seg igjen for å trene. Et halvt år etter tok han brunt belte og er nå klar for ett nytt mesterskap.

– Jeg angret i ti år men i sommer bestemte jeg meg for å begynne igjen. Og med en god personlig trener, sunn mat og hard trening, så har jeg greid det. Gikk fra 97 kg til 81 kg på ett halvt år, tatt brunt belte og nå skal jeg igjen være med i norgescupen, sier Ingvard Hundhammer.

For de som ønsker å se på norgescupstevnet i kickboxing, lokker arrangørene med at dette er et gratis arrangement. Så det er bare å møte opp.

– Dette er dugnad så inngangspenger tar vi ikke. Men vi selger t-skjorter som det står Norgescup Risør på «som jeg har designet». Også blir det kiosk med varm mat og forskjellig, sier Wiik.

All info om Norgescupen finnes på kickboxing.no

Ta gjerne en tur innom facebook siden til Risør kickboxingklubb.

 

 

 

annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
risor-baatsenter-forslag
atletixny
elektro
spnh-profilann