basseng svømming

Bare dager etter at Risør kommune la ut melding på sine nettsider om en svømmekampanje, er bassenget på Kjempesteinsmyra igjen stengt. Årsaken er at det er funnet «bæsj» i bassenget.

Tekst: Tore Myrberg

«Svøm langt i 2018. Svøm deg til Kos.» er overskriften på en mosjonskampanje som kommunen og frisvømmingen står for sammen. Det kan imidlertid bli vanskelig om bassenget må stenges på grunn av forurensning med veldig jevne mellomrom.

Skjønner frustrasjon

I en melding lagt ut i dag, skriver kommunen at bassenget nå er stengt i to dager på grunn av forurenset badevann. Dersom prøvene er tilfredsstillende, vil bassenget åpne igjen lørdag 13. januar.

– Jeg skjønner at folk blir frustrerte over dette. Dette går jo ut over alle. Skolen, svømmeklubben, frisvømminga og øvrige leietakere, forteller Marit Mo Wroldsen i Risør kommune.

Fra kommunens side jobbes det med hvordan man skal få løst problemet.

– Pr. i dag har vi faste rutiner som følges hvor prøvene sendes av gårde, og hvor vi først får åpnet bassenget når vi får svar. Dette tar vanligvis et par dager.

Vil kontakte leietakerne

Mo Wroldsen er usikker på hvem som står bak forurensingen denne gangen, men forteller at det er klare oppslag i hallen på blant annet at de som er bleietrengende må bruke badebleier.

– Vi må nok ta en runde ut nå hvor vi påpeker reglene for å bruke bassenget, sier hun.

risor-baatsenter-forslag
annonse_Lindal
161015_215x215_irisor_hrbildeler
elektro
atletixny
spnh-profilann