Bare tre uker før Kai Robin Havnaas største kamp så langt i karrieren, har planlagt motstander måtte trekke seg. Nå er ny motstander på plass, og det byr på utfordringer.

Tekst: Tore Myrberg  Foto: Team Sauerland

Egentlig skulle Havnaa ha bokset mot Marino Goles, men han har fått en kneskade som utelukker ham. I stedet blir det nå kamp mot Gezim Tahir fra Østerrike, en bokser som står med 13 seire og tre tap. Syv av seierne har kommet på knockout.

– Jeg er glad for at vi har funnet en så sterk motstander, og at fansen i Arendal fortsatt kan se fram til en spennende kamp 3. februar, sier Kai Robin Havnaa.

Møter venstrehendt bokser

En av tingene som blir en ny utfordring for Kai Robin, er at østerrikeren står «southpaw» når han bokser. Det vil si at han er venstrehendt, og står med høyrehånda først i boksingen.

– Dette er første gangen jeg bokser mot en som står «southpaw», så jeg er nødt til å endre på treningen og taktikken for å forberede meg på det.

Heldigvis for Havnaa kommer en annen «southpaw» bokser fra Team Sauerland til Arendal for å hjelpe til i forberedelsene.

– Otto Wallin (svensk tungvektsbokser) kommer til Arendal og vil gi meg sparring i verdensklasse.

På bildet står Otto Wallin til venstre, deretter den lokale sponsoren Morten Paulsen, Kai Robin Havnaa og den amerikanske treneren Joey Gamache.

Er i rute

Sånn sett kom endringen på et tidspunkt hvor det fortsatt går an å gjøre mye fram mot kamp.

– Jeg har trent ekstremt mye i jula. Fram til nå har det vært mye styrke og kondisjon. Nå gjenstår mange runder med hard sparring frem til det er en uke igjen. Deretter slipper jeg opp og trener lett, sier Kai Robin til iRisør.no.

Han begynner å merke at det er ekstra press med «homecoming».

– Ja, jeg føler større press enn kamper i København eller Berlin. Nå er det jeg som er hovedkampen av sju kamper. Men jeg har bokset foran 10 000 i Spektrum for ett år siden, og det taklet jeg veldig bra. Man vet ikke slik før man er der og kjenner det på kroppen. Boksing er også spesielt, det er større konsekvenser å tape i boksing enn i f.eks fotball.

Setter pris på de lokale

Samtidig gleder Kai Robin seg til å få vist seg fram for de som kjenner ham her lokalt.

– Det er ikke alle som har mulighet til å reise til utlandet for å se meg bokse. Nå benytter alle de nærmeste muligheten å se min største kamp i karrieren på hjemmebane. Og ikke minst se meg i et internasjonalt proffstevne.

Og at det er enkelte som virkelig gleder seg til kampen 3. februar av fansen, er det ingen grunn til å tvile på.

– Noen har reist langt for å se meg bokse. Jeg møtte plutselig en fra Risør da jeg var i Sofia i Bulgaria. Han skulle se min tiende proffkamp. Sånt setter jeg pris på, og vi har holdt av en plass ringside til ham i Arendal, avslutter Kai Robin Havnaa.

risor-baatsenter-forslag
161015_215x215_irisor_hrbildeler
annonse_Lindal
elektro
atletixny
spnh-profilann